eur:
388.31
usd:
360.81
bux:
68929.55
2024. május 9. csütörtök Gergely

Átadták az Év Gyermekkönyve díjakat

Nyulász Péter a Helka, Lakatos István A dobozváros című művéért vehette át az Év Gyermekkönyve 2011 díjat. Az elismeréseket Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkár adta át a nemzetközi gyermekkönyvnap alkalmából.

Az Év Gyermekkönyv Illusztrátora Szántói Krisztián lett, akit Dóka Péter és Komjáthy István Betyárvilág című könyvének illusztrálásáért díjaztak. Az Év Gyermekkönyv Műfordítójának Győri Hannát választották Beate Teresa Hanika Soha senkinek című regényének fordításáért.

Ismeretterjesztő kategóriában az Év Gyermekkönyve díjat a Fekete-fehér - Két egér kalandjai könyv szerzői - Entz Zsarolta, Fekete-Horváth Erika, Jánosi-Halász Rita és Mészáros János - vehették át.

Címlapról ajánljuk

Hszi Csin-ping: sok sikert kívánok Magyarország soros EU-elnökségéhez

A Budai Vár Oroszlános udvarában ünnepélyes katonai ceremónia keretében Sulyok Tamás köztársasági elnök fogadta Hszi Csin-ping kínai államfőt. Az eseményen jelen volt Orbán Viktor miniszterelnök is. A Sulyok Tamás államfővel folytatott beszélgetésen a magyar köztársasági elnök elfogadta Peking meghívását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Egyre jobb a hangulat, történelmi csúcson a német tőzsde

Egyre jobb a hangulat, történelmi csúcson a német tőzsde

A hét első felében határozott emelkedést láttunk a tőzsdéken, bár a momentum tegnapra kissé lassult az USA-ban, és ma reggel is vegyes összkép látszik az ázsiai tőzsdéken, bár a kínai piacok kaptak egy nagyobb lökést attól, hogy a vártnál erősebb külkereskedelmi adatokat közöltek ma az import tekintetében. Eközben viszont továbbra is a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek a befektetők, a holnap ilyen szempontból itthon is kiemelten fontosnak számít, hiszen a két legnagyobb blue chip, az OTP és a Mol is pénteken hajnalban teszi majd közzé a legfrissebb számait. Ami a tőzsdei mozgásokat illeti, az európai tőzsdék a kezdeti iránykeresés után mérsékelt emelkedésben vannak, viszont az USA-ban csak vegyes mozgásokat látunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×