INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

Együttműködés a Müpa és az MTVA között

InfoRádió / MTI
Tartalmi-stratégiai együttműködési megállapodást írtak alá a Művészetek Palotája (Müpa) és a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezetői. A partnerség keretében új kulturális műsorok jelennek meg a közszolgálati csatornákon.

Az első lépcsőben december 31-ig szóló megállapodás keretében a Duna csatorna, az m1 nézői, illetve az MR2-Petőfi Rádió és az MR3-Bartók Rádió hallgatói a Müpa összesen 135 kulturális eseményével találkozhatnak - jelentették be a két intézmény vezetői.

Böröcz István, az MTVA és Káel Csaba, a Müpa vezérigazgatója elmondta: a közmédia műsorába az együttműködésnek köszönhetően csütörtöktől bekerülnek az élő koncertközvetítések mellett a Művészetek Palotájában az elmúlt négy évben rögzített könnyű- és komolyzenei, jazz és világzenei koncertek, valamint egy-két hónapos, friss felvételek is.

Káel Csaba emlékeztetett arra, hogy az elmúlt húsz évben a minőségi kultúra csupán ad hoc közvetítéseken keresztül tudott megjelenni a hazai médiakínálatban, ezért különleges jelentőséggel bír, hogy a közmédia nézői és hallgatói immár rendszeresen találkozhatnak magas színvonalú kulturális tartalmakkal.

Hanganyag: Oláh András

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk