eur:
392.57
usd:
365.95
bux:
66529.18
2024. április 26. péntek Ervin

Szalóki Ági új gyermekműsora és karácsonyi kiállítás - programajánló

Karácsonyi kiállítás a Nagytétényi Kastélymúzeumban, Szalóki Ági új gyermekműsorának bemutatója a Millenárison és több színházi bemutató is szerepel a hétvége fővárosi kulturális kínálatában - ajánló a hétvégi programokból.

Szombaton nyílik meg a Nagytétényi Kastélymúzeum hagyományos Karácsony a kastélyban című kiállítása, ahol az antik bútorokkal díszített termekben idén is iparművészek által feldíszített karácsonyfákat csodálhatnak meg a látogatók. A tárlathoz kézműves vásár, a hétvégenként pedig családi programok és előadói estek kapcsolódnak, ezen a hétvégén szombaton ünnepi aukciót rendeznek, vasárnap pedig a Maszk Bábszínház betlehemi történetét és Kónya István adventi lantkoncertjét élvezheti a közönség.

A közelgő ünnep alkalmából cseh, dán, olasz és magyar énekkarok részvételével rendezik meg szombat este a Szent István Bazilikában a IX. Nemzetközi Adventi Kórusfesztivál gálakoncertjét, vasárnap pedig a Magyar Vöröskereszt javára kezdődik jótékonysági hangversenysorozat a Belvárosi Főplébániatemplomban, ahol a többi között a Szent Erzsébet Kamarazenekar és Vásáry André is koncertezik.

Hagyományosabb koncertprogramokat is kínál a hétvége. A Millenárison a gyerekeket szombaton napközben Szalóki Ági és Vitai Ildikó "Vadrózsából tündérsípot" című új műsora várja, este pedig a CimbaliBand tartja meg Ablakimba című albumának lemezbemutató koncertjét. A blues műfaj kedvelői a Fonóban a Muddy Shoes 15 éves jubileumi koncertjét hallgathatják meg szombaton, míg a Gödör Klubban a Tátrai Tibort, Jamie Winchestert és Borlai Gergőt is soraiban tudó supergroup, a Boom Boom lép fel.

Az alternatív rockzene kedvelői szombaton az A38 Hajón Hiperkarma koncert-DVD felvételén vehetnek részt, míg vasárnap a Művészetek Palotájában Palya Bea Ribizliálom című estjét mutatja be, az Angyalföldi József Attila Művelődési Központban Lajkó Félix koncertjét lehet meghallgatni.

Három színházi bemutatót is tartogat a hétvége: a Bárka Színházban az East Balkán című előadás a tizenévesek szórakozási szokásait vizsgálja a West Balkán tragédia kapcsán, a Thália Színházban Agatha Christie Egérfogó című krimijének színpadi változatát mutatják be, míg a Katona József Színház Sufni Színpadán Lengyel Ferenc színművész Gorkij "Az áruló" című kisregényének monodráma változatát mutatja be Lószúnyog címmel.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×