eur:
389.75
usd:
365.12
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Ma tartják a II. nemzeti tanévnyitót a Győr-Moson-Sopron megyei Lipóton

Ma tartják a II. nemzeti tanévnyitót a Győr-Moson-Sopron megyei Lipóton, ahol újraindul a 7 évvel ezelőtt bezárt kisiskola.

A tanévnyitón Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter, Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár, Lászlófy Pál, a Romániai Magyar Pedagógus Szövetség tiszteletbeli elnöke és Tóth József Péter, Lipót község polgármestere mond beszédet.

Szeptember 1-jén a nappali rendszerű oktatási intézményekben és az óvodákban 1.648.900-an kezdik meg a tanévet. Az általános iskolákban 183, a közép- és szakiskolákban 182 tanítási nap lesz.

Korábban az oktatási államtitkárság több kisebb jogszabályi változásra is felhívta a figyelmet. E szerint eltörölték a kéthavi tanítási időkeretre vonatkozó szabályozást, vagyis a többlettanításért járó óradíjat ismét havonta számolhatják el a tanárok. 20 igazolatlan óra fölött a tantestület megtagadhatja az osztályozó vizsga letételét.

Változás az is, hogy az óvodák állami finanszírozást kapnak ahhoz, hogy felvegyék már a két és fél éves gyerekeket is, de csak akkor, ha marad szabad férőhelyük.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×