eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Szembesítés - Fotókiállítás a romagyilkosságok túlélőiről

Szembesítés címmel Barakonyi Szabolcs fotóriporter a romagyilkosságok túlélőiről készített portréfelvételeiből nyílik kiállítás szerdán a Műcsarnok Menü Pont Galériájában.

Barakonyi Szabolcs, az Index.hu fotóriportere a romagyilkosságok túlélőiről szóló képsorozatának készítésekor a 2010 áprilisa és júliusa közötti támadások minden olyan helyszínét felkereste, ahol személyi sérüléssel járó erőszakos cselekmény történt, és valamennyi áldozatról és túlélőről portrét készített.

Az InfoRádiónak nyilatkozva elmondta: célja az volt, hogy az embert mutassa meg a bűncselekmény-sorozat mögött.

A gyilkosságok 2008 és 2009 folyamán történtek, a fotós és újságíró kollégája, Munk Veronika egy évvel később ment vissza a helyszínekre. Tapintatból hagytunk ennyi időt, és azért is, mert úgy gondoltuk, hogy így az áldozatok hozzátartozói könnyebben beszélnek a történtekről - mondta Barakonyi Szabolcs.

Azt tapasztalták azonban, hogy nem szívesen nyíltak meg a családtagok, mert addigra a sajtó annyi csalódást okozott nekik, és annyit zaklatták őket az újságírók, hogy nehéz volt meggyőzni őket arról, mást akarnak, és az áldozatok szempontjait veszik figyelembe.

Szakmai sallangtól megtisztítva próbáltam fotózni az embereket - fűzte hozzá Barakonyi Szabolcs, aki szerint a képek önmagukban, szöveg nélkül is megállják a helyüket.

Hanganyag: Oláh András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×