eur:
389.07
usd:
363.59
bux:
68073.37
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Borfesztivál koncertekkel és Jazzforum - kulturális programajánló

A Budai Várban ma kezdődik a Bor- és Pezsgőfesztivál, a Művészetek Palotájában a Jazzforum Budapest nyitókoncertjét rendezik meg, a Fonó Budai Zeneházban pedig útjára indul az Utolsó Óra táncház-sorozat őszi évada. Kulturális programajánló.

Délután nyílik meg a Budai Várban a szeptember 17-ig tartó Budapesti Bor- és Pezsgőfesztivál, ahol a kiállítás és vásár mellett kulturális programok is várják a kilátogatókat. Öt órától a fesztivál kamaraszínpadán fellép az Ágoston Béla szaxofonos vezette Agostones világzenei együttes, a magyar népzenét játszó Tabulatura régizenei formáció, a Dresch Quartet és Vivát Bacchus énekegyüttes, eközben a Fesztivál színpadon öt órától a Kertész táncegylet mutatkozik be, őket a Bartók Béla Férfikar, majd a Hooligans rockzenekar fellépései követik.

A koncerteken túl időszaki kiállítás is nyílik a Magyar Nemzeti Galériában Szalay Zoltán fotóiból, amely a 70-es évek még élő népi hagyományokat mutatja be (F)elszállott a páva címmel.

Szintén ma kezdődik a vasárnapig tartó Jazzforum Budapest 2010 koncertsorozat, amelynek nyitóeseményeként fél 8-tól a Művészetek Palotájában lép fel Oláh Kálmán zongoraművész és Szandai Mátyás nagybőgős két spanyol dzsesszművész társaságában, az est második felében pedig koncertet ad a Fekete-Kovács Kornél trombitaművész vezette Modern Art Orchestra, amely ez alkalommal szintén spanyol zenészeket lát vendégül.

A Fonó Budai Zeneházban ma indul útjára az Utolsó Óra táncház idei évada, amelynek keretében ősszel a szászcsávási táncokkal ismerkedhet meg a közönség szerdánként hat órától. Az autentikus erdélyi muzsikát a Szászcsávási zenekar szolgáltatja.

A Belvárosban a Budapest Jazz Clubban Csepregi Gyula gitár- és Rátonyi Róbert zongoraművész duója játszik 9 órától, míg az Old Man's Music Pubban ugyanekkor a Tátrai Tibor vezette Magyar Atom lép fel, a Gödör Klubban pedig Tóth Viktor szaxofonos tercettje és a Special Providence együttes ad dzsesszkoncertet.

A Zöld Pardonban a Bikini lép fel fél 9-től, a Frankel Leó úti Törökfürdőben este 8-tól a Városminor Kamarakórus nyújt válogatást kedvenc dalaiból. Óbudán, a Zichy kastély mögött található Kobuci kertben este fél nyolctól a Korai Öröm tagjaiból alakult Fókatelep és a szintén Ágoston Béla vezette Zuboly formáció koncerteznek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
A mesterséges intelligencia felveszi a harcot a banki csalásokkal

A mesterséges intelligencia felveszi a harcot a banki csalásokkal

A Visa két új mesterséges intelligencia alapú csalásmegelőző, kockázatcsökkentő megoldást jelentett be, melyek a csalások lehetőségét az azonnali, számlák közötti és az online fizetések esetében csökkentik a Visa hálózatán belüli és azon kívüli tranzakciók esetén is - közölte a társaság. A csalásokról és a fizetési trendekről is szó lesz a Portfolio június 11-ei Financial IT rendezvényén. Regisztráció itt!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×