eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Visszatér az Avatar a mozikba

Vissza az Avatar a mozikba péntektől, a tavalyi bemutatónál kilenc perccel hosszabb változatban Észak-Amerikában és a világ számos országában. James Cameron rendező a minap elmondta, az Avatar: Special Edition azért kerül a mozikba, mert még sokat kell várni a film folytatására, s így igyekszik a technika segítségével fenntartani a rajongók érdeklődését.

A rendező szerint az eredeti változat bemutatása óta nemzetközi szinten egyébként is megduplázódott a 3D-s filmvásznak száma, így végre azok "a százezrek, ha nem milliók" is háromdimenziós minőségben láthatják, akiknek eddig nem volt rá módjuk.

Az Avatar a filmtörténet legnagyobb kasszasikere lett 2,7 milliárd dolláros globális bevételével. Cameron szerint az új bemutató azoknak is alkalmat ad a film mozis élvezetére, akik eddig csak DVD-n vagy kalózfelvétel formájában látták.

A kilencpercnyi újdonság több jelenet kiegészítéséből áll össze. Látható majd a Pandora bolygó egy Na'vi bennszülöttjének halála, ami erősebb érzelmi töltést ad az eredetileg rövidebb jelenetnek, és egy vadászjelenet is színesíti a bolygó bizarr lényeinek bemutatását - magyarázta Cameron.

A hosszabb produkció novemberben DVD-verzióban is forgalomba kerül. A lemez 16 percnyivel gazdagítja az eredetit, mivel "alternatív valóság változatot" is kínál.

A rendező korában bejelentette, hogy már dolgozik a Pandora víz alatti világával foglalkozó folytatáson.

"Imádok búvárkodni, de amikor nekilátok ennek a filmnek, nem búvárkodhatom kedvemre, tehát a szenvedélyemet legalább egy fantázia óceán megteremtésével kötöm le" - fogalmazott Cameron.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×