INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Harcsa Veronika, ExperiDance és Kultúrfürdő kedden

Infostart / InfoRádió
Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint duója koncertezik az Budapest Jazz Clubban, az Operaházban Verdi A trubadúr című művét adják elő, Esztergomban pedig a tízéves ExperiDance társulata lép fel.

A Belvárosban a Szent István-bazilikában a Corvina Consort ének- és hangszeregyüttes a Habsburg császári udvar énekes szertartásaiból ad ízelítőt délután hat órától, később a Budapest Jazz Clubban Harcsa Veronika énekesnő Gyémánt Bálint gitárossal ad közös koncertet este kilenctől.

A városligeti Petőfi Csarnok szabadtéri színpadán este hét órától a Fakutya zenekar tart moldvai csángó táncházat, míg a Dürer-kertben először Andrew J és Kaltenecker Zsolt elektronikus zenei improvizációit, majd Ávéd János szaxofonos Unity nevű formációjának dzsessz sztenderd feldolgozásait és saját darabjait hallgathatják meg az érdeklődők.

Budán, a Fő utcai Király fürdőben a Kultúrfürdő programsorozat részeként a 2008-ban alakult Presto Kamaraegyüttes Erkel Ferenc műveit adja elő a zeneszerző születésének 200. évfordulója alkalmából, de felcsendülnek részletek romantikus kortársainak műveiből valamit további magyar szerzőktől is negyed kilenctől.

A Petőfi híd budai hídfőjénél a Zöld Pardonban a Zorall lép fel fél kilenctől, az A38 Hajón pedig a fiatal Haunebu garázsrock zenekart a Moog és az EZ Basic tagjaiból alakult Hammer of Gods formáció követi.

A Magyar Állami Operaházban Verdi A trubadúr című operáját adják elő a többi között Fokanov Anatolij, Sümegi Eszter, Wiedemann Bernadett, Fekete Attila és Palerdi András közreműködésével hét órától.

A Táncestek a Karmelita Udvarban sorozat részeként a budavári Nemzeti Táncszínházban Lippai Andrea táncos-koreográfus a FlamenCorazón Arte Táncszínházzal közösen mutatja be flamenco estjét.

Budapesten kívül Esztergomban, a Bazilika előtti Szent István téren a tízéves ExperiDance táncegyüttes Román Sándor Esszencia című produkcióját mutatja be este kilenc órától, míg a Zsámbéki Művészeti Bázison a Neptun Brigád társulata Shakespeare Tévedések vígjátéka című darabját adja elő este nyolctól


A címlapról ajánljuk