eur:
395
usd:
370.83
bux:
65362.97
2024. április 19. péntek Emma

Mi okozta a hangosítási problémákat a Szigeten?

Idén 382 ezer látogatója volt a vasárnap véget ért Sziget fesztiválnak, ami elmarad a tavalyi 390 ezres rekordnézőszámtól - mondta az InfoRádiónak a Sziget Fesztivál főszervezője. Gerendai Károly szerint a hangosítást ért kritikák miatt nem a rendezőket terheli felelősség.

Jó jelnek tartja a Sziget fesztivál főszervezője, hogy a válság közepette is csak kevéssel maradt el a rendezvény látogatóinak száma. A vasárnap véget ért fesztiválon 382 ezren vettek részt, míg tavaly 390 ezren voltak, ez a rekordnézőszám.

Gerendai Károly kifejtette, hogy a bérletesek száma visszaesett, míg a napijegyeseké meghaladta a tavalyit. A fesztivál várhatóan 50-100 millió forintos nyereséggel zár, ami kevesebb az előző évinél, de erre számítottak a szervezők - tette hozzá.

A szombati Iron Maiden-koncert hangosítását sokan bírálták. A főszervező szerint nem a technika volt a hibás, mivel a legtöbb koncert jól szólt, többen is dicsérték a hangosítást. A zenekarnak kellene megfelelő szakembereket hoznia, mivel magáról állít ki szegénységi bizonyítványt, ha ilyen hangminőséggel szól a koncert - mondta Gerendai Károly.

Vasárnap hajnalban fél 2-kor kezdődött a VHK fellépése az A38-Wan2 Színpadon. Egy időre teljesen lekapcsolták a hangosítást, miután olyan jelzés érkezett, hogy túl hangos a koncert. A főszervező azt ígérte, hogy kivizsgálják az esetet.

Gerendai Károly is úgy tudja, felháborító stílusban próbálták rávenni a sátorban dolgozók a keverőtechnikust, hogy vegye halkabbra a hangosítást, de ezzel csak a munkájukat végezték. Nem IQ-tesztet töltetnek ki az alvállalkozók embereivel, hanem megbízást adnak egyes feladatokra - hangsúlyozta.

Hanganyag: Oláh András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Péntekre virradóra megtörtént Izrael válaszcsapása Irán ellen, ennek hatására komoly esést láthattunk az Ázsiai piacokon, és kilőttek a nemesfémek, valamint az olaj is. Ezt követően az európai és amerikai tőzsdéken ugyan a kezdeti aggodalmakat követően nagyobb esés volt várható, a nyitásra azonban jelentősen javult a hangulat. Alapvetően az egész héten rossz hangulat uralkodik a világ tőzsdéin, az izraeli válaszcsapást már beárazták egy bizonyos mértékig a piacok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×