eur:
394.47
usd:
370.34
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Mika, Kiscsillag, Paradise Lost - mit láthat a Szigeten?

A Sziget fesztivál Nagyszínpadán pénteken a brit Mika énekel, a világzenei színpadon a Oi Va Voi zenél, a Party Arénában pedig a francia Gotan Project lép fel, de ezen a napon játszik a Kiscsillag zenekar és a Heaven Street Seven is.

A Nagyszínpad programját a húszéves múltra visszatekintő fehérorosz ska-punk együttes, a Lyapis Trubetskoy nyitja meg, őket a "Last Resort" című számukkal ismertté vált amerikai Papa Roach nu metál zenekar követi, amely jelenleg idei, Time for Annihilation című lemezével turnézik.

Hat óra után a legnevesebb német reggae előadó, Otto Tilmann, vagyis Gentleman a Diversity című új lemezét is bemutatja, amely a német slágerlisták első helyére is jutott, majd a brit énekes-dalszerző, Mika koncertezik.


Az estet a Nagyszínpadon Jared Leto amerikai színész, a Rekviem egy álomért című film egyik főszereplőjének rockzenekara, a 30 Seconds to Mars zárja.



A Világzenei nagyszínpadon Daniel Kahn amerikai harmonikás klezmerpunk zenekarával, a The Painted Birddel lép fel, őket a balkáni népzenét játszó Söndörgő együttes követi, akik Ferus Mustafov macedón roma szaxofonossal zenélnek együtt. Negyed nyolctól a Berlinben élő kelet-európai művészeket, többek közt Gryllus Dorkát és Wahorn Simont is magába foglaló Rotfront zenekar játszik, majd a jiddis zenét a többi között magyar népzenével is ötvöző brit együttes, a fesztiválozók körében igen népszerű Oi Va Voi zárja a Világzenei színpad programját.



A Magyar együtteseknek helyt adó MR2 Színpadon a Nemjuci, a The Carbonfools, a Heaven Street Seven és a Lovasi András vezette Kiscsillag lép fel.



A Party Arénában a Gotan Project francia nu jazz-trip hop formáció, a Gotan Projekt játszik fél 8-tól MTV Headbangers Ball Színpadán 9 óra után a legendás brit death, majd goth metál együttes, a Paradise Lost koncertezik, a Budapest Jazz Club - Amfiteátrum Színpadon a Borbély Mihály szaxofonos koncertjét a La Mal Coiffée hattagú asszonykórusa követi.

A roma sátorban a Kalyi Jag tagjaiból alakult Khamoro, a lengyel Caci Vorba és a Balogh Kálmán Gypsy Cimbalom Band játszik. A Blues Kocsmában Jimi Hendrixről emlékeznek meg Póka Egon közreműködésével hét órától.

A Színház- és Táncsátorban a Természetes Vészek Kollektíva Szűcs Edit divattervező látványszínházát valósítja meg Bőr-hártya 2.0 címmel Gergye Krisztián koreográfiájára és Tóth Krisztina szövegeire, fiatal színészek közreműködésével.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×