INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Válogasson a Sziget Fesztivál második napi programjai közül!

Infostart / InfoRádió
A Sziget Fesztivál második napján a Nagyszínpadon a Faithless és a Sex Pistols egykori frontemberének régi-új zenekara is fellép, a magyar előadók közül pedig ma koncertezik a Besh o droM, a Harcsa Veronika Quartet és a Péterfy Bori Love Band is.

A Nagyszínpadon csütörtökön a K.I.Z. berlini rapkvartet délután háromkor kezdődő fellépését követően brit zenekarok veszik át a stafétát. Először a 80-as évek hangzását felidéző brit The Young Punx elektronikus zenei formáció, majd a Sex Pistolsból megismert Johnny Rotten, azaz John Lydon tavaly újjáalakult post-punk együttese, a Public Image Ltd. lép fel a Sziget közönsége előtt.

Háromnegyed nyolctól az Egyesült Királyság nagy múltú ska együttese, a The Specials ad koncertet, végül pedig a Nagyszínpad műsorát a Sziget legnépszerűbb visszatérő elektronikus zenei formációja, a londoni Faithless fellépése zárja, amely idén májusban megjelent legújabb, The Dance című lemezéből is ízelítőt ad.

A Világzenei Nagyszínpadon a horvát folkrockot játszó Kries együttest a színpad magyar fellépőjének, a Besh o droM-nak balkáni örömzenéje követi. Az amerikai és ausztrál alternatív blues-rockzene három fenegyerekét tömörítő Dirtmusic a tuareg Tamikrest zenekarral közösen lép fel háromnegyed nyolctól, majd a nigériai dobos, Tony Allen funkos afrobeat koncertjével ér véget a Világzenei Nagyszínpad csütörtöki műsora.

Az A38-Wan2 színpadon este fél 12-től a Damon Albarn nevével fémjelzett brit Gorillaz rockegyüttes dalait egy DJ szett keretében kevésbé ismert zenészek prezentálják, amit Zságer Balázs billentyűs elektronikus zenei együttese, a Zagar követ. A MR2 színpadon a Barabás Lőrinc Eklektric, a Vad Fruttik és a Péterfy Bori Love Band koncertezik.

A Budapest Jazz Club színpadán Harcsa Veronika énekesnő kvartettje lép fel valamint Renata Rosa énekes-színész és költőnő koncertezik, miközben MTV Headbangers Ball színpadán a finn The 69 Eyes hard rock együttes játszik.

A civil színpadon Szőke András és Badár Sándor humoristák fellépését követően késő este a Quimby frontembereként megismert Varga Líviusznak A kutya vacsorája nevű zenekara lesz hallható.

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk