INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Molnár Ferenc mulatságos és elgondolkodtató színműve az Új Színházban

Infostart / InfoRádió
Bánsági Ildikó, Takács Katalin és Eperjes Károly főszereplésével látható az Új Színház legújabb produkciójában Molnár Ferenc: A hattyú című vígjátéka. Az előadásról Szinetár Miklós rendező beszélt az InfoRádióban.

Molnár Ferenc A hattyú című darabja egy házasságszerzési történet: egy család minden áron férjhez akarja adni lányát a trónörököshöz, aki azonban hidegnek látszik, ezért az anya különféle cselszövéseket talál ki, hogy a lányát mégis elvegye a herceg.

Szinetár Miklós, a darab rendezője az InfoRádiónak elmondta: ez a Molnár-színmű más technikákkal dolgozik, többet használja azt az elemet, hogy bizonytalanságban hagyja a nézőt.

A Molnár Ferenc-darabok technikája általában az, hogy előre megtudhatjuk, mi fog bekövetkezni, és a néző azt élvezi, hogyan következik be az a bizonyos történés. A hattyú című darabban azonban nem az történik, amit várunk, így az egész a meglepetésre épül.

Egy szórakoztató, mulatságos darabról van szó, de van egy másik, elgondolkodtató rétege is, amely a lélek mélyebb bugyraiba ás - fogalmazott Szinetár Miklós, aki hozzátette, A hattyúnak aktuális üzenete is van: az emberek sok mindent szeretnének az életükkel kezdeni, de a keretek adottak, azokat nagyon nehéz megváltoztatni, így később kénytelenek megalkudni velük.

Hanganyag: Oláh András


A címlapról ajánljuk