eur:
387.67
usd:
357.03
bux:
0
2024. május 17. péntek Paszkál

Főépítészi Életmű Díj Makovecz Imrének és Boruzs Bernátnak

Főépítészi Életmű Díjat vehetett át Makovecz Imre és Boruzs Bernát építészmérnök Hajdúböszörményben a XIV. Országos Főépítészi Konferencia második napján.

A szakma legfontosabb kérdéseit áttekintő évente rendezendő tanácskozáson idén az örökségvédelem áll a középpontban.

Makovecz Imre, több település egykori főépítésze, az idén húsz éves Kós Károly Egyesülés alapító tagja kezdeményezte és ösztönözte, hogy az egyesülés építész tagjai vállaljanak főépítészi szerepet és ezáltal országos főépítészi hálózatot hozzanak létre.

Boruzs Bernát, Hajdúböszörmény főépítésze a város arculatának megőrzéséért és végzett elméleti és gyakorlati tevékenységéért részesült az elismerésben.

Idén az Év Főépítésze Díjat Csík Edina, Budaörs főépítésze vehette át, aki számos sikeres pályázattal és a település karakterének erősítésével vívta ki a szakma elismerését.

Címlapról ajánljuk
Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 16. 22:01
×
×
×
×