eur:
389.49
usd:
363.16
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Művészek és Menedzserek párbeszéde a Szépművészeti Múzeumban

Művészek és Menedzserek címmel szervez rendezvényt a kulturális felsőoktatási intézmények és hallgatóik támogatása érdekében a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola. Az est keretében öt intézmény hallgatói mutatkoznak be a gazdasági és üzleti élet vezető személyiségei előtt ma este a Szépművészeti Múzeumban.

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem, a Magyar Képzőművészeti Egyetem, a Magyar Táncművészeti Főiskola, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem és a Színház- és Filmművészeti Egyetem részvételével rendezett bál célja, hogy bizonyítsa: megtérülő befektetés a kultúra és a felsőoktatás hosszútávú támogatása.

Az öt intézmény hallgatói mindezt produkcióikkal is igyekeznek alátámasztani, amelyek az est keretében mutatnak be a közönségnek. A Színművészeti Egyetemről Marton László és Hegedűs D. Géza végzős osztályának hallgatói Bertolt Brecht és Kurt Weill nagy sikerű Koldusoperájának egy részletével lépnek színpadra.

A rendezvény zenei programjaként a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem kiemelkedő ifjú hangszeres művészei lépnek fel. A Táncművészeti Főiskola hallgatói Chopin Asz-dúr balladájára tízfős improvizációs előadásával készülnek.

Az ifjú divattervezők Sárvári Katalin, Munkácsy-díjas iparművész vezetésével mutatnak be a tavasz és a megújulás jegyében 30 vadonatúj ruhakölteményt. A Képzőművészeti Egyetem kortárs kiállításán a festő hallgatók legjobb munkáiból tekinthető meg válogatás. Egy multimédiás installáció pedig a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola műve, amely Gayer Zoltán ötleteként és kivitelezésében született meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Vasarely 50 évvel megelőzte a korát - Interjú Pierre Vasarelyvel

Vasarely 50 évvel megelőzte a korát - Interjú Pierre Vasarelyvel

Az V. Műtárgybefektetési Konferencia alkalmából Budapestre érkezett Pierre Vasarely, a Fondation Vasarely elnöke. Victor Vasarely örökösét, erkölcsi jogtulajdonosát és életművének gondozóját Zachar Veronika és Kollmann Szilvia, a műtárgy.com-tól kérdezték nagyapjáról, 2019-ben megjelent családregényéről, magyarországi kapcsolatairól, az Alapítvány működéséről, továbbá a jövőbeli terveiről.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×