eur:
389.64
usd:
363.42
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Vukán György legendás Super Triója ismét koncertezik

Vukán György zongoraművész Berkes Balázs bőgőssel és Kőszegi Imre dobossal közösen alakított Super Triójával ad koncertet a Harmónia Jazzműhely sorozatában péntek este a Budapest Jazz Clubban.

A zongoraművész Berkes Balázs bőgőssel és Kőszegi Imre dobossal korábbi lemezinek anyagából válogat és népszerű dzsessz sztenderdeket játszik február 27-én este a Budapest Jazz Clubban.

Vukán Gyögy negyven éve a magyar dzsesszélet meghatározó alakja, szóló előadóművészként és trió formációival is jelentős nemzetközi sikereket tudhat maga mögött. Az 1980-as évek elején alakult Vukán-Berkes-Kőszegi Trió egy görögországi lemezfelvétel alkalmával kapta Super Trio nevet, amit a lemez készítői aggattak rá a formációra.

Kőszegi Imre, nem csak muzsikus és zeneszerző, hanem pedagógus is. Fiatal dobosként Pege Aladár együttesében játszott: a formáció a hatvanas években számos nemzetközi elismerésben részesült. Kőszegi számos nagy zenésszel muzsikált együtt pályafutása során: pl. Larry Coryell, Steve Grossman, Bireli Lagrene, Trilok Gurtu, Teddy Wilson és Frank Zappa.

A művészt a magyar jazz életben való kiemelkedő teljesítményéért Lyra-díjjal, eMeRTon-díjjal, valamint a Magyar Köztársaság Érdemrend Tisztikeresztjével tüntették ki.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×