eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Lecke pszichológusoknak a galéria negyedben

Hét új kiállítással, előadásokkal, koncerttel és már korábban megnyílt tárlatokkal várják az érdeklődőket február 12-én a 11. Műgyűjtők Éjszakáján a budapesti Falk Miksa utcában és környékén - közölte a rendezvény kommunikációs referense.

Az Első Magyar Látványtár gyűjteményéből válogatott Lecke pszichológusoknak című tárlat a Pintér Sonja Galériában tekinthető meg; a kiállítás a többi között El Kazovszkij, Ganczaugh Miklós, Gulácsy Lajos, Kicsiny Balázs, Moholy-Nagy László, Roskó Gábor,

Szemadám György és Türk Péter alkotásait vonultatja fel - mondta Andrási Kata.

A kortárs képzőművészet élvonalába tartozó magyar festő, Havadtőy Sámuel (Sam Havadtoy) most először fotóművészként mutatkozik be. Az Erdész and Makláry Fine Arts Galériában jövő csütörtökön 19 órakor nyíló kiállításon a közönség két "egymással beszélgető" fényképsorozatot vehet szemügyre: André Kertész 1933-ban készített Torzulások (Distortions) című, női aktokat mutató sorozatával szemben Havadtőy férfi aktokat torzító képei kerülnek.

Seres László nemrég felbukkant korai művei, rajzai és akvarelljei a MissionArt Galériában láthatók, e művek nagy részét még sohasem állították ki. A Stereo Gallery-ben Kovács Budha Tamás, Konrád Áron, Pintér Gábor és Tábori András legújabb munkáiból nyílik tárlat.

A Körmendi Galéria 18 órakor egy rendhagyó, könyvdedikálással egybekötött kiállítással köszönti 80. születésnapján a "robosztus Madonnák mesterét", Angyalföldi Szabó Zoltánt. A tárlaton szerepel a művész egy korai, nagyméretű szőnyegterve is.

Boros Mátyás grafikusművész Pianino 1:1-es projektjében az alkotó a grafika eszközeivel ízeire szed egy zongorát, ennek eredménye az Art Factory Gallery II.-ben várja a különlegességek kedvelőit. A térbeli alkotások rajongói Chesslay György szobrászművész legfrissebb, eddig be nem mutatott műveiben gyönyörködhetnek a Decker Antikban.

A Memoart Galérában látható Kelemen Károly Búcsú a modernizmustól című kiállítását Simon Zsuzsa művészeti író mutatja be "Hét élete van, mint a macskáknak" című előadásában. A Dénes Galériában Magyarország szőnyegnagyhatalom - az Erdélyi szőnyeg címmel Bilibók Botond, magyar szőnyeggyűjtő, a Concorde Alapkezelő Zrt. vezérigazgatójának előadása szórakoztatja este a közönséget.

Vonalas, kockás jegyzetek címmel Catherine Bürki Fils (vonalak) című sorozatának rajzaiból és Nagy Gábor György digitális eszközzel előállított alkotásaiból, valamint azok klasszikus technikával ötvöző műveiből válogatott tárlatát láthatja a publikum a B55 Kortárs Galériában. A Pintér Antikban 21 órától a Makám együttes ad koncertet.

A Ferenczi és Tsai Aukciós Ház és Galéria a Plastic Fantastic című, tizenhét kortárs művész alkotásaiból összeállított kiállítást kínálja, a Nemes Galéria XIX.-XX. századi magyar festményekkel, grafikákkal, valamint régi külföldi mesterek alkotásaival várja az érdeklődőket.

A Ferenczi Enterior Antique and Design fotó alapján díjtalan értékbecslést, lakberendezési és autentikus restaurálási tanácsadást kínál a betérők számára, az Artcore-ban a kényelmet és használhatóságot az igényes egyediséggel ötvöző XX. századi bútorokat találhat az érdeklődő, az Art Deco Galéria pedig azoknak ajánlott, akik bútorokat szeretnének szakszerűen restauráltatni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 18:23
×
×
×
×