eur:
389.65
usd:
363.71
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Elhappolják a díjakat az öreg metálzenészek a fiatal popbandák elől?

Elorozhatja a brit zenei díjakat a poptól a reneszánszát élő rock és heavy metal. Az olyan fiatal, világszerte divatos és népszerű előadók mellett, mint a Killers, a Coldplay, a Kings of Leon vagy a Radiohead, több díjra is jelölték az Iron Maident, valamint az új lemezével megint a reflektorfénybe kerülő ausztrál AC/DC-t.

Újjáéledt a heavy metal - írja a Times annak kapcsán, hogy tegnap három jelölést kapott az Iron Maiden és az AC/DC a 2009-es Brit Awardsra. Mellettük olyanok versengenek, mint a Killers, a Verve vagy a Kings of Leon.

Az Szigetet is megjárt Iron Maident, amelynek The Number of the Beast című lemeze 1982-ben ostromolta meg sikeresen a slágerlistákat, a koncert-kategóriában jelölték, az AC/DC-t pedig a külföldi csapat és külföldi album kategóriájában versenyeztetik. Nekik októberben jelent meg Black Ice című új stúdiólemezük.

A Coldplayt több milliós példányszámban eladott Viva La Vida című albumával jelölték a legjobb brit együttes, a legjobb brit lemez, a legjobb brit kislemez és a legjobb brit koncertzenekar kategóriájában.

Duffy, aki a tavalyi év legkeresettebb lemezét adta ki (Rockferry, 4,5 millió példányban kelt el világszerte), ugyancsak a legjobb brit album és a legjobb brit kislemez kategóriájáért verseng. De benevezték a legjobb brit női szólista kategóriájában is.

De versenyben van a Radiohead is. Mivel azonban utolsó, 2007-es lemezét, az In Rainbowst csak a honlapján árulta, a brit slágerlistákon nem tudták mérni az eladásokat. 2008-ban a Take That hét díjat zsebelt be.

A legtöbb kategóriában egy ezerfős zsűri dönt a nyertesről. Az átadási ünnepség február 18-án lesz Londonban.

A heavy metal újjáéledésével kapcsolatban megjegyezhetjük, hogy a díjaktól függetlenül a kilencvenes évek végén már megindult az irányzat reneszánsza, oldalakon keresztül sorolhatnánk a fiatal metálegyütteseket. Az AC/DC- viszont már régen nem tartozik a heavy metal kategóriájába.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×