eur:
389.64
usd:
364.28
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Idén kevés lesz a nagy durranás a mozikban

Kevésbé éreztette hatását a gazdasági válság 2008-ban a filmes iparban, bár a mozik nézőszáma csökkent az előző évekhez képest, a bevételek nőttek - mondta az InfoRádiónak a Filmforgalmazók Egyesületének elnöke. Bálint Péter szerint idén előtérbe kerülhetnek az "komoly" filmek, néhány év múlva pedig egyeduralkodó válhat a 3 dimenziós mozizás.

A mozikban még nem éreztette hatását a gazdasági válság, a szórakozás fontos marad az emberek számára - közölte a Filmforgalmazók Egyesületének elnöke.

Bálint Péter az InfoRádiónak kiemelte: a nézőszám némileg csökkent a 2007-eshez képest, de a bevétel nőtt. Ez annak köszönhető, hogy a sikerfilmeknek magasabb jegyárat szabtak a premier időszakban - tette hozzá.

Tavaly erősödött a családi filmek iránti kereslet, ezt jól jelzi, hogy a sikerlista első 15 helyén többnyire olyan alkotások szerepelnek, amelyekért több generáció érdeklődik, vagyis egyszerre tudja megnézni szülő és gyerek is - mondta a szervezet elnöke. Bálint Péter szólt arról is, hogy 2008-ban kevesebben ültek be a mozikba a komoly, vagyis nehezebb befogadható, elgondolkodtató alkotásokra.

A 2009-es év nagy változást hozhat a 3D-s és az IMAX-mozik tekintetében is: egyre több ilyen filmet mutatnak, idén tíz 3D-s alkotás premierjét tartják - hangsúlyozta Bálint Péter, aki szerint pár év múlva csak ilyen mozik lesznek.

Az idei mozis kínálatról a Filmforgalmazók Egyesületének elnöke azt mondta, hogy több lesz a szofisztikáltabb, komoly alkotás, de kevesebb a nagy durranás. Ugyanakkor kérdéses, hogy ha nehezebb lesz élet, a felhőtlen szórakoztatás mellett a kulturális értékek iránt is érdeklődnek-e majd az emberek - tette hozzá.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Jerome Powell a Fed kamatdöntése után: magasan maradnak a kamatok

Jerome Powell a Fed kamatdöntése után: magasan maradnak a kamatok

Az amerikai jegybank magyar idő szerint este 8-kor tette közzé kamatdöntését, amelyből kiderül, hogy a jegybank nem módosította az irányadó rátát. Mindjárt a közlemény első mondatában reagáltak viszont az inflációcsökkenés elakadására. Jerome Powell elnök ezekben a percekben tart sajtótájékoztatót.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×