eur:
389.21
usd:
362.4
bux:
0
2024. május 8. szerda Mihály

Hanuka Fesztivál: együtt ünnepelnek izraeliták, keresztények és muzulmánok

A Táp Színház, a Zuboly együttes és egy palesztin-izraeli rockzenekar is fellép az idei Hanuka Fesztiválon. A december 29-ig tartó programsorozatot három helyszínen, a Sirályban, a Tűzraktérben és a Gödör Klubban rendezik meg. A részletekről Schönberger Ádámot, a fesztivál főszervezőjét kérdeztük.

Két koncepció mentén értelmezi a hanukát Schönberger Ádám, a Hanuka Fesztivál főszervezője. Egyrészt a vallások közti kapcsolódási pontok ünnepeként, mivel ebben az évben egybeesnek a karácsony és a hanuka napjai, és egy iszlám ünnep is ekkoriban lesz. Másrészt a szolidaritás ünnepeként.

Mint azt elmondta, három helyszínen rendezik meg a fesztivált. Lesz színház, koncert, beszélgetések és táncház is. Ez utóbbi még nem nagyon volt Magyarországon, a világhírű Ignalje Kapelje is játszani fog a Sirály kávézóban.

December 25-én a Gödör Klubban lesz egy össznépi esemény, amikor együtt ünnepelnek a három világvallás képviselői. Itt játszani fog egy franciaországi, palesztin-izraeli együttes, a Boogie Balagan, fellép a Chalaban és Ágoston Béla zenekara, a Pipatórium - vázolta Schönberger Ádám. A harmadik helyszín a Tűzraktér lesz. A Hanuka Fesztivál december 29-ig tart.

Hanganyag: Oláh András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×