eur:
389.04
usd:
362.24
bux:
0
2024. május 8. szerda Mihály

A Tavaszi és az Õszi Fesztivál új otthonra találhat a Tháliában

A Thália Színház korábbi funkcióinak megőrzése mellett nyári bemutatókat, irodalmi színpadot és belvárosi táncelőadásokat is tervez Zimányi Zsófia, a Thália Színház új igazgatója.

"A Thália Színház befogadó színház volt és befogadó színház marad, hiszen a fenntartásához ez változatlanul szükséges" - mondta el az InfoRádiónak Zimányi Zsófia, a színház új igazgatója. A Tavaszi és Õszi Fesztivált is igazgató Zimányi elmondása szerint a két fesztivált is meg fogja erősíteni, hogy a Thália Színházzal állandó játszóhelyet kapnak a fesztiválok, ahogyan ez külföldön - például Salzburgban és Bayreuth-ban - is szokás, így egy-egy produkció a fesztivál után is műsoron maradhat.

Az új igazgató elsősorban a koprodukcióban megvalósuló előadásokra kíván hangsúlyt fektetni, mint amilyenek a Fővárosi Operettszínházzal vagy a Magyar Állami Operaházzal már eddig is készültek közösen, és amelyhez hasonló együttműködésekre más színházakkal is sor kerülhet.

Az újdonságok közt szerepel, hogy nyáron a Thália június 20. és augusztus 20. között nyári előadásokat szervezne, melyben olyan színművészek lépnek fel, akiknek a színházi évad folyamán, más elfoglaltságaik miatt nincs alkalmuk együtt játszani.

Szintén újdonságként szerepel Zimányi Zsófia tervei között egy irodalmi színpad megvalósítása, amely a fiatalok számára kívánja majd szórakoztató módon bemutatni az irodalmi műveket.

Az új igazgató tervei szerint, amennyiben azt a nézőtér átalakítása lehetővé teszi, a Thália a jövőben táncszínházi előadásoknak is helyt adhat, amelyek az utóbbi időben kiszorultak a belvárosból.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×