eur:
388.69
usd:
361.74
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály

Felfegyverzett katonák őrizték a Pénzügyminisztérium épületét

Felfegyverzett amerikai katonák őrizték a homokzsákokkal elkerített Pénzügyminisztérium épületét vasárnap Budapesten. A József Nádor tér egy magyar-német-szerb koprodukcióban készülő film forgatásának adott otthont.

A Mamarosh (Mama pici fia) című film a rendező, Momcilo Mrdakovic saját élményein alapszik: a 65 éves alkotó a szerb háború idején a vele és édesanyjával történteket idézi fel első rendezésében.

Az 1999-es belgrádi bombázások idején zajló mozit Belgrádban, Budapesten és New Yorkban forgatják. A történet szerint a középkorú fiú és 83 éves édesanyja Magyarországra menekülnek, majd innen megpróbálnak kijutni az Egyesült Államokba. A vasárnapi forgatáson a Pénzügyminisztérium épülete "játszotta" az Amerikai Nagykövetséget, amely előtt a szerb menekültek vízum reményében várakoznak.

"Nagyjából 8 napot forgatunk Budapesten, lesz pár jelenet a Margit-szigeten és néhány belvárosi utcában, a nagykövetségen, a motelben játszódó jeleneteket pedig Kőbányán vesszük fel" - mondta el Berger József, a film egyik producere a forgatási szünetben a sajtó képviselőinek.

A keserédes vígjátékban a rendező szerint éppúgy keveredik a humor és a dráma, mint az életben: "vannak helyzetek, amelyeket csak nevetve lehet túlélni" - jegyezte meg a félig Amerikában, félig Szerbiában élő filmes. "A filmben például szerepel egy ló, amely könnyebben jut vízumhoz, mint az emberek - hihetetlenül hangzik, de valóban ez volt a helyzet" - tette hozzá.

A stábban több magyar filmes, köztük Vecsernyés János vezető-operatőr, Ragályi Márton operatőr és Kovács György hangmérnök is megtalálható.

A másfél millió eurós (403 millió forint) költségvetésű alkotást a tervek szerint 2010-ben mutatják be.

Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×