eur:
389.4
usd:
363.39
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Jövőre 700 millió forint jut a fesztiválokra

A jövő évi keretből 700 millió forintos támogatásra pályázhattak a turisztikai rendezvények, fesztiválok a - számolt be az Önkormányzati Minisztérium turisztikai szakállamtitkára. Összességében jövőre 12 százalékkal kevesebb pénz jut az idegenforgalom támogatására, mint az eredetileg tervezett költségvetési összeg. Ma "Közös utak, új lehetőségek" címmel tartottak konferenciát a kulturális turizmusról a Művészetek Palotájában.

Bár 2009. a kulturális turizmus éve lesz, a gazdasági válság komoly nehézségek elé állíthatja a turisztikai és kulturális ágazatot - fogalmazott az Oktatási és Kulturális Minisztérium szakállamtitkára. Schneider Márta a "Közös utak, új lehetőségek" című konferencia megnyitóján úgy vélte, hogy kizárólag a minőségi, egyedi és élményszerű kulturális termékek maradhat versenyképesek.

Hozzátette: az elmúlt két évben kidolgozott fesztiválfinanszírozási rendszer - a gazdasági válság ellenére - stabilizálja a piacot.

Kovács Miklós, az Önkormányzati Minisztérium turisztikai szakállamtitkára elmondta: a végleges 2009-es költségvetésben az eredetileg tervezett összegnél 12 százalékkal kevesebb jut az idegenforgalom támogatására, bár bizonyos területeken nőtt a támogatás mértéke. Kovács Miklós hozzátette: 2009-re 700 millió forintra írhattak ki közös pályázatot a Nemzeti Kulturális Alappal.

Az önkormányzati tárca 400 millió és az Nemzeti Kulturális Alap 300 millió forintos hozzájárulásával meghirdetett pályázatra érkezett munkákat már elbírálták, így a rendezvények sokkal tervezhetőbbé váltak - tette hozzá.

A rendezvényen átadták A helység szelleme 2008 elnevezésű arculattervezői pályázat díjait, amelyet Biatorbágy, Dunaföldvár, Kecskemét és Visegrád nyert el. A pályázatot a Reneszánsz évhez kapcsolódva írta ki a szaktárca és a Hungarofest Kht. a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemmel közösen a települések arculatának, honlapjainak megújítására. A héttagú bírálóbizottság a beérkezett 26 pályamű közül négyet díjazott, a 20 millió forintos keretösszegből Visegrádnak 8 millió, Biatorbágynak, Dunaföldvárnak és Kecskemétnek pedig 4-4 millió forintot ítélt oda.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×