eur:
400.3
usd:
366.82
bux:
74228.4
2024. október 15. kedd Teréz

Van Gogh-kiállítás rekord költségvetéssel

Az őszi bécsi kiállítási szezon kétségkívül legnagyobb slágere az Albertina Vincent van Gogh-tárlata lesz Rajzolt képek címmel.

A rendkívül gazdag és egyedülálló, szeptember 5-én megnyíló kiállítás keretében a posztimpresszionizmus egyik legnagyobb alakjának száz rajza és ötven festménye lesz látható.

A múzeum igazgatója, Klaus Albrecht Schröder a világ összes Van Gogh-gyűjteményét megkereste, hogy a nagyszabású tárlat anyagát összeállítsa. Az eredmény: az alpesi ország történetének legdrágább kiállítása, amelyre csak úgy tudtak biztosítást kötni, hogy a vonatkozó törvényt módosítani kellett.

A bemutató nem csak anyagi vonzatában lesz egyedülálló. Félévszázada nem volt Van Gogh-kiállítás Ausztriában, most ráadásul a holland mester híres festményei mellett számos, kevésbé ismert rajzai is megtekinthetők lesznek.

Az igazgató hangsúlyozta, hogy a rajzok nem pusztán csak egyszeri betekintést engednek a művész munkásságának egészébe, hanem a grafikai alkotások vonalvezetései érthetőbbé teszik magukat a festményeket is, és új megvilágításba helyezik őket.

A vezérgondolat kidomborítása érdekében a tárlatot úgy rendezik be, hogy ugyanazoknak a motívumoknak rajzban és festményben megörökített változatai lehetőleg szembeállíthatók és összevethetőek legyenek egymással.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.15. kedd, 18:00
Vitézy Dávid
a Főváros Közgyűlés tagja, a Podmaniczky Mozgalom frakcióvezetője
A hosszú életnek nemcsak titka van, hanem képlete is

A hosszú életnek nemcsak titka van, hanem képlete is

Hogyan lehet lassítani az öregedés folyamatát? Hogyan lehet meghekkelni a biológiai óránk járását? Milyen életmód, gyógyszer, hatóanyag segíti ezeket a folyamatokat? Amíg ezt genetikai úton nem lehet megtenni, milyen egyéni megoldások vannak? Mivel élhet a hétköznapi ember és milyen dimenzióban járnak ezen a téren a milliárdosok? Látványos kísérletek, tudományos információk és gyakorlati tudnivalók keretében mutatták be a legújabb longevity trendeket a Medipredict konferenciáján.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×