eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Októberben jelenik meg az AC/DC új lemeze - videóval

Október 20-án jelenik meg az ausztrál rockegyüttes, az AC/DC új albuma, a Black Ice. A banda nyolc éve nem adott ki lemezt, de hamarosan egy DVD-jük is megjelenik, és világkörüli turnéra is elindulnak Angus Youngék.

Október 20-án jelenik meg az AC/DC új albuma, a Black Ice az Egyesült Államokban, így az feltételezhetően nem sokkal később itthon is a boltok polcaira kerül. A lemezt a zenekar honlapján is meg lehet majd rendelni. A Black Ice-on megjelenő tizenöt dalból négy címében szerepel a "rock 'n' roll".

Talán azért, hogy étvágyat csináljon a lemezhez, a banda kiadója, a Columbia szeptember 9-én piacra dob egy régi DVD-felvételt is, amely 1996 júliusában készült egy madridi koncerten.

Ráadásul az AC/DC ősszel, az előző lemez kiadása után nyolc évvel újra világkörüli turnéra indul, hogy népszerűsítse új dalait. Sajnos azt még nem tudjuk, nálunk is fellép-e Angus Young és csapata, mivel a turné állomásait még nem hozták nyilvánosságra.



A boogie rockot játszó AC/DC 1973-ban alakult Sydney-ben, a skót származású Young-testvérek jóvoltából. Később az együttes Londonba költözött. Legismertebb albumuk az 1979-es Highway to Hell. Énekesük, Bon Scott 1980-ban egy átmulatott éjszaka után meghalt, helyét Brian Johnson vette át. A vele készített első lemez, a Back In Black számos dala is slágernek bizonyult, és az együttes sikeresebb lett, mint valaha.

Később aztán elfogyott a lendület, több, a szakma és a közönség által is ötlettelennek ítélt lemezt adtak ki, de az 1995-ös Ballbreakerrel újra régi formáját hozza a kvintett. Rákövetkező, egyben eddigi utolsó lemezüket, a Stiff Upper Lipet 2000-ben adták ki.

Angus Young védjegyévé vált a fellépésekkor viselt iskolai uniformis. Az AC/DC legfőbb erényét tartják a legnagyobb hátrányának is, nevezetesen, hogy zenéjük nem változott az évek során: albumról albumra írják az egyforma rocknótákat. Mindenesetre eddig kétszázmilliónál is több lemezt adtak el világszerte.

Az AC/DC eddig egyszer, 1991-ben lépett fel Magyarországon.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×