eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Több mint százmilliós nyereséggel zárt a Sziget

Az econet.hu-csoporthoz tartozó Sziget Kft. első számításai szerint a Sziget Fesztivál százmillió forintot meghaladó többlettel zárt, és a látogatók száma elérte a 385 ezret - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A közlemény megjegyzi, hogy az eredményt jelentősen befolyásolta az a több mint 100 millió forintos beruházás, amivel a helyszín befogadóképességét ötezer fővel növelték.

A fesztivált augusztus 12. és 18. között rendezték meg. A megelőző napon, augusztus 11-én megtartott Magyar Dal Napján 50 ezren vettek részt, és ez az előzetes számítások szerint néhány millió forinttal járul hozzá a Sziget Kft. profitjához.

A közlemény szerint a 2008. évi 200 millió forint EBITDA (kamat-, adófizetés-, tőketörlesztés és értékcsökkenési leírás előtti nyereség) elvárást a Sziget Kft. várhatóan túlteljesíti, és elérheti a 250 millió forintot is.

A Sziget zárásával befejeződött a Sziget Kft. 2008. évi fesztiválszervező munkája, ősztől a jövő évi rendezvényeket készítik elő.

A korábbi közlés szerint a júliusban második alkalommal megrendezett Balaton Sound Fesztivál 140 millió forintos többlettel zárt.

Címlapról ajánljuk
Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

A vadonatúj földi obszervatórium számos előnye közt az egyik, hogy ezerszer olcsóbb volt a James Webb űrteleszkópnál, és az sem elhanyagolható, hogy ha elromlik, oda lehet menni megjavítani - fogalmazott Kiss László csillagász, akadémikus az InfoRádióban, bemutatva a TAO-t. Megjegyezte: persze azt ne gondolja senki, hogy a kutatók az Atacamába fognak járni, távolról, az interneten, kamerákon megy szinte minden.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×