eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

A denevérember nem tudja befogni a Titanicot

Bár az új Batman-filmnek sikerült megelőznie a Star Warst, és ezzel a második legnagyobb bevételű mozi lett, az első helyen álló Titanicot nem valószínű, hogy valaha is utoléri.

471 millió dollár, vagyis több mint 76 milliárd forint 30 nap alatt - ennyi bevételt sikerült eddig produkálnia a Sötét lovag című Batman-filmnek. Ezzel a teljesítménnyel már a második legnagyobb összbevételű filmmé lépett elő, így megelőzte az 1977-ben bemutatott Csillagok háborúját, ami akkor 461 millió dollár (74 milliárd forint) bevételt hozott.

Az óriási összeg ellenére a Sötét lovag szinte biztos, hogy nem tudja befogni az 1998-ban bemutatott Titanicot, ami 601 millió dollár (97 milliárd forint) bevétellel bebetonozta magát a lista első helyére.

Ráadásul ha számításba vesszük az inflációt is, akkor a különbségek jóval nagyobbak. A pénzromlást beleszámítva ugyanis a Titanic összesen 1,2 milliárd dolláros bevételt tudhat magáénak.

A Sötét lovag forgalmazója, a Warnes Bros. becslése szerint a film összesen 530 millió dollárral (közel 86 milliárd forinttal) fog zárni az Egyesült Államokban.

A januárban elhunyt Heath Ledger és a walesi Christian Bale főszereplésével mozikba került film 4 egymás utáni hét után került le a heti filmlista első helyéről. Az ötödik héten több amerikai volt ugyanis kíváncsi Ben Stiller új vígjátékára, mint a Batman-filmre.

Címlapról ajánljuk
Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

A vadonatúj földi obszervatórium számos előnye közt az egyik, hogy ezerszer olcsóbb volt a James Webb űrteleszkópnál, és az sem elhanyagolható, hogy ha elromlik, oda lehet menni megjavítani - fogalmazott Kiss László csillagász, akadémikus az InfoRádióban, bemutatva a TAO-t. Megjegyezte: persze azt ne gondolja senki, hogy a kutatók az Atacamába fognak járni, távolról, az interneten, kamerákon megy szinte minden.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×