eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

A zárónapon jön a Gyilkosok

Az amerikai The Killers, a svéd José Gonzales és a Tankcsapda is fellép a Sziget Fesztivál zárónapján.

A Nagyszínpad vasárnapi programja egy Angliában népszerű indie-rock zenekar, a liverpooli The Wombats fellépésével indul, őket az Ausztráliából az Egyesült Királyságba áttelepült Pendulum koncertje követi. A nálunk viszonylag kevésbé ismert zenekar a rock és az elektronikus zenei hangzást ötvözi, stílusukban a breakbeat és a drum and bass elemei egyaránt megtalálhatók.

Hat órakor egy újabb brit inde-rock zenekar, a Babyshambles lép a Nagyszínpadra. Az együttes frontembere az énekes, gitáros, író, költő és festő Pete Doherty, aki korábban Kate Moss szupermodell vőlegénye volt, extravagáns viselkedése és nyílt drogfogyasztása pedig gyakran témája a brit bulvársajtónak. Háromnegyed nyolctól a Tankcsapda ad koncertet, a Nagyszínpad programját pedig a tavalyi évhez hasonlóan az amerikai The Killers rockformáció zárja.

A Világzenei Nagyszínpadon a Csík zenekar Dresch Mihály, Lovasi András és Ferenczi György közreműködésével lép fel délután öt órától, őket a francia ska-punk együttes, az N&SK követi. Háromnegyed nyolckor a Besh o Drom lép a színpadra, majd végül a jamaikai Lee "Scratch" Perry és a brit Adrian Sherwood ad közös dub és reggae koncertet.

A Wan2 színpadon este tizenegy órakor az argentin származású svéd José Gonzáles lép fel, akinek Heartbeats című feldolgozását és lágy gitárzenéjét egy színes pattogó gumilabdás reklámfilm tett világhírűvé.

A roma sátorban a lengyel Vanessa i Sorbát este fél tízkor a Parno Graszt, majd tizenegy órakor a macedón Kocani Orkestar fellépései követik.

A Jazz Sátorban kilenc órától a Free Style Chamber Orchestra játszik, miközben a Blues Színpadon fél tíztől a brit Paul Lamb és a The King Snakes zenél. Az Arany Ászok Színpadon éjjel fél egytől a Sziámi, az A38 Színpadon ugyanekkor az Erik Sumo Band Kiss Erzsivel kiegészülve kezd koncertezni. A 2008-as Sziget Fesztivál egyik utolsó fellépője az éjjel fél háromkor a Vidámzenei Színpadon fellépő ef Zámbó Happy Dead Band lesz.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 18:23
×
×
×
×