eur:
390.73
usd:
366.33
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Muzsikás együttes: Hogy a külföldiek is átérezzék...

A nemzeti ünnephez kötődő népzenével lép fel a Muzsikás együttes március 15-én, este fél 8-kor az Olasz Kultúrintézetben. A zenekar vendégeként színpadra lép majd Petrás Mária énekes és Berecz András mesemondó is.

Március 15-e a nemzeti büszkeség és azonosságtudat szerves része, politikától és kultúrától függetlenül, aminek a magyar hagyományokban, népalokban, népzenében is lenyomata van. Az ünnepi koncerten erre helyezzük a hangsúlyt - mondta az InfoRádiónak a Muzsikás együttes egyik alapítója.

Hamar Dániel hozzátette: úgy állítják össze a repertoárt, hogy az esetleg véletlenül betévedt külföldiek pusztán a zenéből, a hangulatból érezzék, mit is jelent a magyarságnak március 15-e. Nem fontos érteni a szövegeket, a dalok önmagukban sugározzák: legyünk büszkék a múltunkra, az örökségünkre - tette hozzá a zenész.

A szabadsághoz, annak elvesztéséhez, és mégis a reményhez mély emberi érzelmek kapcsolódnak, így egy bujdosó dal dallama, hangulata nem feltétlenül egy történelmi eseményhez, hanem egy általános emberi érzelemhez kapcsolódik - véli a Muzsikás alapítója.

Ezt az ünnepkört nemcsak a verbunkos, meg a szabadságharchoz közvetlenül kapcsolódó dallamok jellemzik a magyar népzenében, hanem a hangulatok is - fűzte hozzá Hamar Dániel.

A Muzsikás együttes ünnepi koncertjének vendége Petrás Mária és Berecz András lesz. A zenekar arra készül, hogy megénekeltesse a közönséget, hogy ők is átérezhessék, annak micsoda ereje van.

Hanganyag: Sárközi Lóránt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×