eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Valódi világsztárok látogatnak Veszprémbe

A dzsesszé a főszerep az idei Veszprémi Ünnepi Játékokon - mondta Mészáros Zoltán ügyvezető igazgató. A szombatig tartó rendezvényen a komolyzenei és opera gálakoncert mellett fellép többek közt a Weather Report nevű egykori fúziós dzsessz-zenekar két világhírű alapító tagja, a billentyűs Joe Zawinul és a szaxofonos Wayne Shorter.

A cél az volt, hogy világsztárokat hozzunk Veszprémbe, és létrejöjjön egy regionálisan, később pedig szélesebb körben is elismert fesztivál, amelyre Budapestről és a környező országokból is érkeznek érdeklődők - mondta az InfoRádiónak a Veszprémi Ünnepi Játékok ügyvezető igazgatója.

Mészáros Zoltán kiemelte, hogy a szombatig tartó idei programban a dzsessz kap főszerepet, hiszen a nagyszínpadon három nemzetközi dzsessz produkció lesz, míg a kisszínpad a magyar-lengyel-cseh dzsesszbarátság jegyében lesznek koncertek.

A nagyszínpadon a Weather Report nevű egykori fúziós dzsessz-zenekar két világhírű alapító tagja, a billentyűs Joe Zawinul és a szaxofonos Wayne Shorter is fellép együttesével - fejtette ki az ügyvezető igazgató. Kiemelte: augusztus elsején a Joe Zawinul Syndicate, másodikán pedig a Wayne Shorter Quartet lép színpadra.

Augusztus 3-án a New York Voices ad koncertet, majd egy nappal később Lukács Gyöngyi, Tokody Ilona, Polgár László, Bándi János, valamint a Magyar Állami Operaház zenekarának részvételével operagálát rendeznek - közölte Mészáros Zoltán. Hozzátette: az augusztus 5-i ráadásnap az Auer Szimfonikusok előadása lesz.

Hanganyag: Oláh András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meghaladja az egymilliót a gyógyszerfüggők száma Csehországban. Legtöbbször egyszerűen beszerezhető, legális gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatók, szorongásra és depresszióra alkalmazott tabletták okoznak függőséget. Az állam tud a problémáról, mégsem tesz ellene – állítja a Kábítószer-fogyasztást és Függőségeket Vizsgáló Nemzeti Központ.

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 18:23
×
×
×
×