eur:
389.18
usd:
363.85
bux:
68140.32
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Magyar díjazott az Annecy Animációs Filmfesztiválon

A diplomafilmek kategóriájában Bánoczky Tibor: Tejfogak című filmje nyert első helyezést a hétvégén befejeződött Annecy Animációs Filmfesztiválon, Franciaországban. A filmvásáron is jól szerepeltek a magyar filmek - mondta Liszka Tamás, a magyar pavilon vezetője

Meglepődtek a résztvevők, hogy a filmfesztivál zsűrijének elnöke angol volt, és a legtöbb díjat is angol filmek kapták - mondta az InfoRádióban az Annecy filmfesztivál magyar pavilonjának vezetője.

Liszka Tamás úgy véli, ez mégsem annyira furcsa, hiszen a britek komoly, minőségi animációs filmeket készítenek.

Magyar alkotót is díjaztak a fesztiválon: Bánoczky Tibor Tejfogak című, angol gyártásban, de magyar rendezéssel készült műve a diplomafilmek kategóriájában lett első.

A magyar alkotások iránt nagy volt az érdeklődés: A macskafogó II, amely még el sem készült, és amelynek húsz évvel ezelőtt készült első részére csak kevesen emlékeznek külföldön, a kelet-európai és az arab országok érdeklődését keltette fel - közölte Liszka Tamás.

Ez volt a helyzet a Kecskeméti Filmstúdió filmjeivel is: itt főleg a gyerekeknek szóló sorozatok voltak a kelendők, de csak a következő hetekben dől el, hogy mennyire komolyak az érdeklődők szándékai, felveszik-e a kapcsolatot a magyar gyártókkal - fűzte hozzá.

Az Egill című animációs film iránt a Péter és a farkas című rajzfilm producere érdeklődött, és jelezte, hogy részt venne a produkcióban - mondta Liszka Tamás.

A magyar pavilon vezetője hozzátette: jövőre a kisebb animációs kapacitású országok - Finnország, Észtország és Magyarország - összefogásával finnugor stand épül majd Annecyban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kritikus szintet szakított le a forint

Kritikus szintet szakított le a forint

Ugyan a magyar piac is zárva tartott május 1-jén, de a forint érdemben erősödni tudott a vezető devizákkal szemben, az euróval szemben pedig már a kulcsfontosságúnak számító 390-es szintet is leszakította a jegyzés. Ezt követően pedig csütörtökön is folytatódik a hazai fizetőeszköz erősödése. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×