eur:
390.74
usd:
364.43
bux:
68242.23
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Megjelent Tolkien "új" regénye

Hurin gyermekei (Children of Hurin) címmel már kapható a Gyűrűk Ura szerzőjének, J. R. R. Tolkiennek "új" könyve Nagy-Britanniában. A könyvet az író halála után 34 évvel adták ki.

A regényt, amelynek története jóval a Gyűrűk Uráé előtt játszódik, az író fia, Christopher Tolkien állította össze és fejezte be apja néhány félbehagyott kézirata alapján.

A kötethez Alan Lee készített illusztrációkat, aki már a filmtrilógia elkészítésében is közreműködött.

Ember az üzlet mögött

J. R. R. Tolkien unokája, Adam szerint szomorú, hogy a rajongók szinte elfelejtették, ki is volt valójában a nagyapja.

"Mindenki a brandről, a franchise-ról és a filmekről beszél. Az emberek minden bizonnyal elfelejtették, hogy mindemögött egy ember áll, hogy okkal írt, és hogy a könyvek csodálatosak" - mondta.

A Hurin gyermekeinek bemutatóján a Tolkien-regények egyik ausztrál rajongója, Asher Solomon elmondta: a bátyja az oka, hogy megszerette a fantasyt, mert ő adta neki A babót, amikor tízéves volt.

"Sorsfordító pillanat volt, mert ez volt az első valódi könyv, amelyet elolvastam. A bátyám bevezetett a fantasy stílusába, az első pedig mindig a legjobb" - emlékezett a fiú.

Komolyabb, tragikus

A Tolkienhez hű olvasók a regény több szakaszát is ismerősnek találhatják majd, hiszen a Hurin gyermekei történetének néhány része már megjelent az ugyancsak Christopher Tolkien által befejezett A szilmarilokban.

Az író fia hosszasan tanulmányozta apja kéziratait, majd úgy próbálta összeállítani, narrálni a könyvet, hogy ne változtasson a történet lényegén.

"Ez egy határozottan tragikus történet. Nem tudom, hogy az emberek hogyan értelmezik majd" - mondta, és hozzáfűzte: komolyabb is, mint a Gyűrűk Ura.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 29. 19:47
×
×
×
×