eur:
388.51
usd:
360.93
bux:
68632.2
2024. május 7. kedd Gizella

Sztárparádé a mozikban - heti filmbemutatók

William Shakespeare: Ahogy tetszik című komédiájának filmváltozata és A Tökéletes trükk című misztikus thriller is szerepel az eheti mozipremierek között. A filmrajongók nem akármilyen sztárparádét láthatnak, íme egy kis előzetes.

Ötödik Shakespeare adaptációját készítette el a brit színész-rendező Kenneth Branagh, aki több alkotótársához hasonlóan, szívesen helyezi át más korokba és helyszínekre a reneszánsz drámaíró alkotásait.

Nincs ez másképp legújabb filmje, az Ahogy tetszik esetében sem, ahol a helyszín a 19. századi Japán. A több szálon futó cselekmény középpontjában egy hercegi testvérpár viaskodása zajlik.

Miután az Idősebb Herceget Frederick száműzi, lánya, Célia mellé adja unokahúgát, Rosalindát társalkodónőnek. Idővel Rosalindának is menekülnie kell, Célia azonban nem hagyja magára, és álruhában együtt szökik vele az erdőbe, ahol kezdetét veszi a tévedések vígjátéka.

Bár az Ahogy tetszik Japánban játszódik, ez azonban nem gátolta meg a rendezőt abban, hogy bőrszínre és származásra tekintet nélkül, három kontinens színészei közül válogasson.

Mindkét herceg szerepére a veterán Shakespeare-színészt, Brian Blessedet választotta, Rosalinda szerepében a Manderley-ből és A faluból ismert Bryce Dallas Howardot láthatjuk. Céliát Romola Garai alakítja, és a kisebb szerepekben is olyan színészekkel találkozhatunk, mint Kevin Kline és Alfred Molina.Ugyancsak a héten mutatják be a mozik Christopher Nolan legújabb rendezését, A tökéletes trükk című filmet. Londonban, a 20. század első éveiben két illuzionista egymást túlszárnyalva akar mind nagyobb hírnevet elérni.


Christopher Nolan

Barátságuk és versengésük csakhamar egymás iránti gyűlöletbe fordul, ahol a cél már nem csupán a tökéletes trükk kidolgozása, hanem az ellenfél megszégyenítése, akár elpusztítása is.

Christopher Nolan, a Memento és az Insomnia - Álmatlanság rendezője, ez alkalommal is lélektanilag gondosan felépített, jól időzített thrillert készített.

A Batman: Kezdődik! után ismét együtt dolgozott annak főszereplőjével, Christian Bale-el, és Michael Caine-nel, aki ez alkalommal a bűvészek mentorát alakítja.

A rivális illuzionista szerepében az X-men filmek Farkasa, Hugh Jackman látható, míg a mellékszerepekben feltűnik Scarlett Johansson vagy Nicola Teslát alakító David Bowie.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Folytatódik az emelkedés a tőzsdéken

Folytatódik az emelkedés a tőzsdéken

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországban érkeznek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül érkezik még európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi adatokat is ma közlik. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. Ami a mai napot illeti, egyelőre ktiart a tegnapi optimizmus a piacokon, a vezető európai részvényindexeknél kisebb emelkedést láthatunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×