eur:
393.84
usd:
367.82
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Botrány a Bartók-bemutató miatt

Nyílt levélben határolódott el a Magyar Állami Operaház péntekre tervezett Bartók-bemutatójától Vásárhelyi Gábor, a zeneszerző magyarországi jogutódja.

A Hegyi Árpád Jutocsa főigazgatónak címzett levélben ifjabb Bartók Béla keresztfia azt írta: a Magyar Állami Operaház a Lőcsei Jenő által koreografált A csodálatos mandarin című művet a szövegkönyvtől teljesen eltérően, a mű integritására és Bartók Bélára nézve súlyosan sértően kívánja bemutatni.

A zeneszerző jogutódja a nyílt levélben emlékeztetett: már tavaly szerződést bontott az Operaházzal.

Hegyi Árpád Jutocsa nem kívánt reagálni a nyílt levélre, ám korábban állásfoglalást tett közzé a három színpadi művet magában foglaló Bartók-premier kapcsán.

Ebben úgy fogalmazott: a jogörökös jogtalanul és érthetetlen okból meg akarja akadályozni a bemutatót, amit a színház vezetése mindenképpen megtart.

A főigazgató akkor azt mondta, hogy az Operaház még Bartók Bélával kötött szerződést a művek felhasználására, ezt a szerződést a jogörökös most egyoldalúan és jogszerűtlenül fel szeretné bontani.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×