eur:
392.16
usd:
366.4
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Az olasz Kajmán: titokzatos film a milliárdos miniszterelnökről

A Kajmán címmel filmet forgatnak az olasz kormányfőről. A Silvio Berlusconi életét bemutató alkotás pénteken kerül az itáliai mozikba és rendezője, Nanni Moretti szerint egyaránt kritikusan szemléli a kormányfőt és az őt démonizálókat.

A milliárdos üzletemberből miniszterelnökké lett Silvio Berlusconi életéről szóló alkotás pikantériája, hogy alig két héttel az április 9-10.-i parlamenti választások előtt kerül a mozikba.

A bemutatót hatalmas várakozás előzi meg Olaszország-szerte, nem utolsósorban azért, mert a szereplőkkel titoktartási szerződést írattak alá a készítők.

A Kajmán - ami egyébként Berlusconi egyik gúnyneve az olasz baloldali sajtóban - egy B-kategóriás filmproducerről és egy fiatal rendezőnőről szól, akik filmet szeretnének forgatni a kormányfőről, de nem találnak színészt, aki eljátszaná.

Amikor az egyetlen jelölt is visszalép a szereptől, a projekt összeomlik, de a producer annyi pénzt még össze tud szedni, hogy egyetlen jelenetet leforgassanak: ez pedig nem más, mint Berlusconi (akit egyébként Nanni Moretti rendező játszik) elítélése egy korrupciós tárgyaláson.

Moretti egyébként egyike a legismertebb olasz rendezőknek és soha nem rejtette véka alá baloldali meggyőződését.

Az alkotás a várakozásoknak megfelelően már megjelenése előtt hatalmas vihart kavart Olaszországban. Maga Berlusconi azt mondta, hogy nem nézi meg, míg többeknek az a véleménye, hogy a film könnyen visszaüthet a baloldalra.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezett itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések vannak a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentettek. A magyar piacon az OTP-re figyeltek elsősorban a befektetők, ma tartotta közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mondott Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×