eur:
404.19
usd:
373.78
bux:
74548.23
2024. október 28. hétfő Simon, Szimonetta
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Emmanuel Macron francia köztársasági elnök (j) fogadja Orbán Viktor miniszterelnököt az Elysée-palotában 2023. március 13-án.
Nyitókép: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Még kedden Párizsba utazik Orbán Viktor, Emmanuel Macron hívta meg

Munkavacsorára hívta meg Párizsba Orbán Viktor miniszterelnököt Emmanuel Macron francia államfő kedd estére - közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Orbán Viktor a jelenleg is zajló révkomáromi szlovák-magyar-szerb migrációs csúcstalálkozóról érkezik majd Párizsba, az Elysée-palotába.

A francia elnöki hivatal közlése szerint a munkavacsora fél 9-kor kezdődik.

A francia sajtó - szintén az államfői hivatalra hivatkozva - azt írta, Orbán Viktor és Emmanuel Macron megbeszélésére Magyarország soros EU-elnöksége keretében kerül sor, és lehetőséget ad a következő, Budapesten rendezendő uniós csúcs illetve az Európai Politikai Közösség csúcstalálkozójának előkészítésére.

A munkavacsorán a két vezető áttekinti a magyar-francia kétoldalú kapcsolatokat is, különösen az energia-, a védelempolitika és a közlekedés területén.

Címlapról ajánljuk

Rusvai Miklós: valószínű, hogy Magyaroszágon is megjelenik a halálos majomvírus-változat

Már Németországban is kimutatták a vírus új változatát, és Rusvai Miklós szerint importált esetek több országban is előfordulhatnak. A virológus arról is beszélt az InfoRádióban, hogy mire kell nagyon figyelniük azoknak, akik üdülni vagy munkavégzés céljából Afrikába utaznak, ahol a megfertőződött betegek 7-8 százaléka életét veszti.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.28. hétfő, 18:00
Oroszi Beatrix
a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Surveillance Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×