eur:
395.33
usd:
357.11
bux:
72340.83
2024. szeptember 12. csütörtök Mária
Ferenc pápa hetenkénti általános kihallgatására érkezik a vatikáni VI. Pál-csarnokba 2023. december 6-án.
Nyitókép: MTI/EPA/ANSA/Fabio Frustaci

Pápai dícséretet kapott Szingapúr

Ferenc pápa csütörtökön méltatta Szingapúr gazdasági erejét, amely szerinte az emberi leleményesség bizonyítéka, s egyben felszólította a városállam vezetőit, hogy gondoskodjanak a leggyengébbekről is, különösen a külföldi munkásokról.

A városállamban azzal fogadták az egyházfőt, hogy bemutatták a róla elnevezett, új hibrid orchideát, amely a dendrobium Őszentsége Ferenc pápa nevet kapta. A hivatalos fogadóünnepségen bemutatott orchidea "nyugodt és tiszta szépséget sugároz", elefántcsontfehér szirmait rózsaszín árnyalatú szirommal a közepén - közölte a helyi nemzeti parkok igazgatósága.

A pápa Kelet-Timorról érkezett Szingapúrba, és csütörtökön előbb Tharman Shanmugaratnam elnökkel és Lawrence Wong miniszterelnökkel találkozott, majd a Szingapúri Nemzeti Egyetemen beszédet mondott a városállam vezetői és helyi diplomaták előtt. Később megtekintette Szingapúr modern felhőkarcolóit, valamint dicsérte a kormány elkötelezettségét a fenntartható fejlődés, a közszállás, a minőségi oktatás és az egészségügyi ellátás biztosításáért.

Felszólította ugyanakkor a hatóságokat, hogy vigyázzanak a legszegényebbekre.

A pápa felhívásában kiemelte emberhez méltó fizetést és munkakörülményeket követelt a bevándorló munkavállalóknak, akiknek jelentős a szerepük abban, hogy Szingapúr a világ egyik legfejlettebb pénzügyi központjává válhatott. "Ezek a munkások sokat tesznek hozzá a társadalomhoz, és tisztességes bért kell nekik garantálni" - hangoztatta a pápa.

Szingapúrban a katolikusok a mintegy 6 milliós lakosság nagyjából 3,5 százalékát teszik ki. A legtöbben buddhisták. A pápa csütörtökön később misét mutat be a város stadionjában, majd péntek délelőtt vallásközi ifjúsági rendezvényen elnököl, mielőtt visszatér a Vatikánba.

Címlapról ajánljuk

Ausztriában máris itt a tél - kép, videó

Néhány napja még a hónapok óta tartó tűrhetetlen kánikula miatt szomjaztunk egy kis enyhülést, nyugati szomszédunkban talán nem is sejtették, milyen gyorsan és extrém módon teljesülnek a vágyak...
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.13. péntek, 18:00
Rasovszky Kristóf
olimpiai bajnok nyíltvízi úszó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×