eur:
393.24
usd:
355.73
bux:
72449.77
2024. szeptember 4. szerda Rozália
Nyitókép: Unsplash

Európai autómárka létét veszélyezteti az Európai Bizottság terve

A Spanyolországban tervezett, de Kínában gyártott Cupra elektromos autókra nézve végzetes lenne az Európai Bizottság által kivetni tervezett 21,3 százalékos importvám a vezérigazgató szerint.

Wayne Griffiths, a Volkswagen-csoport Cupra márkájának vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy a jelenlegi gazdasági környezetben nem lehetséges a Tavascan nevű elektromos SUV árának emelése a költségek fedezésére, és a gyártás áthelyezése sem megoldás, mivel a vállalat már jelentős befektetéseket eszközölt a Volkswagen Anhui üzemének kapacitásbővítésébe - írja a Portfolio.

A vállalatvezető arra is felhívta a figyelmet, hogy a Tavascan-eladások nélkül a Cupra képtelen lenne teljesíteni az EU által előírt szén-dioxid-csökkentési célértékeket, ez pedig súlyos bírságokat eredményezne és a termelés csökkenését eredményezné.

A vezérigazgató szerint a vámok veszélyeztetik az egész vállalat pénzügyi jövőjét. Hangsúlyozta: a Cupra nem egy kínai márka, amely igyekszik elárasztani az európai piacot, az ő autóik nem a tömegnek szólnak.

Az eset rávilágít arra az aggodalomra, hogy az EU intézkedései kárt okozhatnak az iparág európai szereplőinek is - írja a lap. A Cupra jelenleg is tárgyal az Európai Bizottsággal és a német, valamint a spanyol kormánnyal a tervezett vámok csökkentése, eltörlése érdekében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.04. szerda, 18:00
Virág Barnabás
a Magyar Nemzeti Bank alelnöke
Miközben a fél világ Ukrajna meghökkentő sikerét ünnepelte, végveszélybe került egy stratégiai fontosságú város

Miközben a fél világ Ukrajna meghökkentő sikerét ünnepelte, végveszélybe került egy stratégiai fontosságú város

A háború elején teljesen elképzelhetetlen volt, hogy az ukrán haderő megtámadja Oroszországot és elfoglal egy egész várost a rivális állam területén, így nem meglepő, hogy sokan hatalmas sikerként ünnepelték azt, hogy az 5000-es lélekszámú Szudzsa augusztusban ukrán kézre került. Közben kevés szó esett arról, hogy az orosz hadsereg elfoglalt számos kistelepülés mellett egy 14 ezres kisvárost, Novohrodivkát és felvonultak a stratégiai fontosságú Pokrovszk térségében. Ha az ukrán hadvezetés nem tudja sürgősen stabilizálni a helyzetet a keleti fronton, egyértelműen kijelenthető lesz, hogy sokkal nagyobbat vesztettek Kurszk megtámadásával, mint az oroszok, nemcsak Donyeck megye kerülhet súlyos veszélybe, de Dnyipropetrovszk védelmére is fel kell készülnie az ukrán hadseregnek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 4. 12:02
×
×
×
×