eur:
393.46
usd:
353.84
bux:
72838.51
2024. augusztus 29. csütörtök Beatrix, Erna
Az Ajax Amsterdam szurkolói pirotechnikai eszközöket dobálnak be a pályára a holland labdarúgó-bajnokságban játszott Ajax Amsterdam - Feyenoord mérkőzésen az amszterdami Johan Cruyff Arénában 2023. szeptember 24-én. A szurkolói rendbontás miatt a játékvezető kétszer is megszakította a mérkőzést, majd  idő előtt véget vetett az összecsapásnak.
Nyitókép: MTI/EPA-ANP/Olaf Kraak

A rendőrség nem vállalja, elmarad a rangadó

A rendőrségi sztrájk miatt a rotterdami önkormányzat lemondta a vasárnapi holland futballbajnoki csúcsrangadót, amelyet a címvédő helyi Feyenoord vívott volna az amszterdami vendégcsapattal, az Ajax-szal.

„A játékosok, de a lakosság biztonsága sem garantálható kellőképpen a rendőrség igénybevétele nélkül” – indokolta a döntést Ahmed Aboutaleb polgármester.

A holland rendőrszakszervezet kedden jelentette be, hogy nem vállalja a mérkőzés biztosítását, ezzel a lépéssel is azt kívánván elérni, hogy kikényszerítse a kormánnyal folytatott tárgyalásokon a megállapodást a korengedményes nyugdíjazás jelenleginél jobb feltételeiről.

A Holland Labdarúgó Szövetség közleményben fejezte ki nemtetszését, leszögezve: „A futballt a rendőrszakszervezetek gyakran használták kampányra az évek során. Ha akciói folytatódnak, a mérkőzéseket későbbre kell átütemezni, ám az erre rendelkezésre álló időpontok száma nagyon korlátozott.”

Hollandiában korábban is előfordult már, hogy rendőri jelenlét nélkül rendeztek labdarúgó-mérkőzéseket, de azok mindegyike alacsony kockázatú volt, míg a rotterdami és az amszterdami élcsapatok találkozóját évek óta szurkolói összecsapások kísérik. A szélsőséges drukkerek annak dacára is rendre „megtalálták” egymást, hogy a mindenkori vendégcsapat hívei hosszú ideje nem látogathatják a rivális gárda mérkőzéseit. Az Ajax-szurkolók, éppen a múltbéli incidensek miatt, ki lettek tiltva az e hétvégi rotterdami meccsről is.

Legutóbb tavaly szeptemberben voltak zavargások Amszterdamban, miután az akkori Ajax-Feyenoord találkozó félbeszakadt, mert petárdát dobtak a pályára. Akkor tizenöt embert letartóztattak, két rendőr pedig megsebesült.

Címlapról ajánljuk
Koren Balázs: számos jól működő újítás megmaradt a digitális oktatásban

Koren Balázs: számos jól működő újítás megmaradt a digitális oktatásban

Rengeteg magyar és külföldi fejlesztésű digitális újdonsággal bővült a hazai oktatási rendszer, és a mesterséges intelligencia is sokat tud segíteni a diákoknak, a tanároknak, de akár a szülőknek is – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Koren Balázs matematikatanár, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Kar oktatója. Beszélt az okostelefonok figyelemelterelő hatásáról is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×