eur:
393.63
usd:
351.68
bux:
72949.64
2024. augusztus 25. vasárnap Lajos, Patrícia

Új fegyvert vetett be Ukrajna a függetlenség napján

Hazai fejlesztés, és pusztítónak mondják. A nevét egy kenyérféleségről kapta.

Szombaton ünnepelte a függetlenség napját Ukrajna, és ebből az alkalomból egy új fegyvertípus bevetését jelentette be Volodimir Zelenszkij elnök. Szavai szerint a Paljanicja egy új osztályú ukrán rakétadrón-rendszer.

Az ukrán hadsereg hivatalosan még nem hozta nyilvánosságra a Paljanicja technikai adatait, de Olekszandr Kamisin, az ukrán fegyvergyártásért felelős miniszter azt mondta, hogy a rakétadrón egyfajta nagy sebességű, precíziós célzott lövedék.

A nyilatkozatokból az nem derült ki, hogy hol vetették be először az új fegyvert.

Címlapról ajánljuk
Prószéky Gábor: néhány dologban lekörözi a PULI a ChatGPT-t

Prószéky Gábor: néhány dologban lekörözi a PULI a ChatGPT-t

Azok a nyelvek lesznek túlélők, amelyeket a digitális világban is rendszeresen használnak, és a magyar szerencsére ilyen nyelv – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a HUN-REN Nyelvtudományi Kutatóközpont főigazgatója. A Széchenyi-díjas matematikus, nyelvész beszélt arról is, hogy kifejlesztették a magyar ChatGPT-t, a PULI-t, amely több tízmilliárd szóval dolgozik, és sokkal jobban ismeri a magyar kultúrát, mint az OpenAI terméke.

Izrael megelőző csapást mért Libanonra, a Hezbollah Észak-Izraelt támadta

Az izraeli hadsereg (IDF) vasárnap helyi idő szerint reggel 5 óra előtt megelőző támadást indított Dél-Libanonban, majd rövid időn belül a libanoni síita Hezbollah mozgalom több mint háromszázhúsz lövedéket és drónt indított Izrael északi része felé, válaszul Fuad Sukr július 30-i célzott kivégzésére Bejrútban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.26. hétfő, 18:00
Csizmazia Gábor
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×