eur:
390.78
usd:
358.98
bux:
72940.89
2024. július 21. vasárnap Dániel, Daniella
London, 2017. június 17.Anna brit hercegnő díszegyenruhában, lóháton érkezik az anyja, II. Erzsébet brit uralkodó hivatalos születésnapja alkalmából rendezett hagyományos zászlós díszszemlére (Trooping the Colour) Londonban 2017. június 17-én. A tisztelgő katonai parádét 1748 óta mindig június második szombatján tartják. II. Erzsébet királynő, a nyugati világ legidősebb és leghosszabb ideje regnáló uralkodója, 1926. április 21-én született. (MTI/EPA/Brit védelmi minisztérium)
Nyitókép: MTI/EPA/Brit védelmi minisztérium

Leeshetett a lóról Anna hercegnő

Könnyebb sérülésekkel kórházban ápolják a brit uralkodó húgát.

Agyrázkódással és könnyebb sérülésekkel kórházban ápolják Annak hercegnőt, a brit uralkodó húgát.

A Buckingham-palota hétfői beszámolója szerint III. Károly király testvérét a nyugat-angliai Bristol egyik kórházában kezelik, miután Gatcombe Park nevű közeli rezidenciáján kisebb "incidens" érte.

A palota közleménye nem részletezi a 74 esztendős Anna hercegnő sérüléseinek pontos okát, a BBC-nek nyilatkozó szakértők szerint ugyanakkor a sérülések jellege lovasbalesetre utal.

A hercegnő családjában komoly hagyományai vannak a lovassportoknak. Anna 1975-ben ezüstérmet nyert a díjugrató Európa-bajnokságon, és részt vett a brit csapat tagjaként az 1976-os montreali olimpián is.

Lánya, Zara Tindall - aki nem visel királyi titulusokat, és polgári életet él - világbajnok díjugrató, aki a 2012-es londoni nyári olimpián csapatban ezüstérmet, a 2006-os németországi világbajnokságon egyéniben aranyat nyert.

A Buckingham-palota hétfői ismertetése szerint Anna hercegnőt elővigyázatossági megfontolásokból, megfigyelés céljából tartják kórházban, de orvosai gyors és teljes felépülésére számítanak.

A hercegnő - aki a 17. helyen áll a brit trónutódlási sorban - a néhai II. Erzsébet királynő és férje, Fülöp edinburghi herceg egyetlen leánygyermeke, és az idén 76 esztendős III. Károly király legidősebb testvére.

A címlapkép illusztráció

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×