eur:
396.57
usd:
369.88
bux:
70318.28
2024. június 20. csütörtök Rafael
Hot summer day and forty degrees Celsius on a thermometer. Thermometer in summer day shows high temperature degree with sun in background.
Nyitókép: Getty Images

Nagyon komoly hőhullám lesz Görögországban és Törökországban

Akár 45 fokot is mérhetnek a következő napokban.

Mini hőhullám várható Görögországban és Törökországban 45 Celsius-fokot is elérő hőmérsékletekkel, ami mindkét ország meteorológusai szerint szokatlan az évnek ebben a szakaszában, így megnő az erdőtüzek veszélye is.

Keddtől több napon át számos görögországi régióban a hőmérséklet várhatóan meghaladja a 40 Celsius-fokot, egyes helyeken pedig a 45-öt is elérheti a görög meteorológiai szolgálat szerint.

A görög Vöröskereszt azt javasolta a lakosságnak, hogy ne tartózkodjon a napon, tartsa zárva a redőnyöket, igyon sok folyadékot és fogyasszon könnyű ételeket, valamint gondoskodjanak az idős családtagokról és barátokról.

A Vöröskereszt nem tanácsolta az alkoholos italok fogyasztását és a szabadtéri sportolást sem. Gyermekeket és háziállatokat napközben sose hagyjanak autóban, a házi kedvenceknek, valamint a kóbor kutyáknak és macskáknak biztosítsanak elég ivóvizet - tette hozzá.

A tűzoltóság az X közösségi portálon hívta fel a figyelmet arra, hogy nagyon magas az erdőtüzek kockázata, elsősorban Görögország középső részén, ahol télen kevés volt a csapadék, most pedig június eleje óta szokatlanul magas hőmérsékleteket mérnek.

A török előrejelzések szintén figyelmeztettek az ország nyugati részében várható hőhullámra, amelyben a hőmérséklet akár a 45 Celsius-fokot is elérheti.

Ez mintegy 12 Celsius-fokkal magasabb az ilyenkor szokásosnál. Felszólították a lakosokat - mindenekelőtt az idős embereket, a gyermekeket és a krónikus betegeket -, hogy 11 és 16 óra között ne tartózkodjanak a szabadban.

Címlapról ajánljuk
Kitoloncolás: Németország Üzbegisztán-terve beelőzheti a britek Ruanda-tervét

Kitoloncolás: Németország Üzbegisztán-terve beelőzheti a britek Ruanda-tervét

Üzbegisztánnal tárgyal Németország arról, hogy a bűncselekményt elkövető afgánokat az ázsiai országon keresztül toloncolhassák haza. Dánia és az Egyesült Királyság Ruandával, Olaszország pedig Albániával állapodott meg az illegális bevándorlók kitelepítéséről. A Migrációkutató Intézet kutatási vezetőjét, Sayfo Omart kérdeztük a megoldásokról.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.20. csütörtök, 18:00
Demkó Attila
a Mathias Corvinus Collegium Geopolitikai Műhelyének vezetője
Új iparág megszületését lengette be Nagy Márton

Új iparág megszületését lengette be Nagy Márton

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter fogadta a legnagyobb akkumulátoripari cégek közé tartozó SK ON Hungary és CATL Debrecen képviselőt. Az egyeztetések keretében Cho Daehee-vel, az SK ON Hungary ügyvezető igazgatójával és Jason Chen-nel, a CATL európai működésért felelős ügyvezető igazgatójával tárgyalt. A megbeszélés során a felek áttekintették az elektromos járműiparhoz kapcsolódó akkumulátoripar nemzetközi helyzetét, különös tekintettel annak európai helyzetére, továbbá az ágazat előtt álló kihívásokat és a zöld átállásban rejlő lehetőségeket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×