eur:
396.36
usd:
370.72
bux:
70378.92
2024. június 23. vasárnap Zoltán
Látogatók a kínai állam által szervezett, a koronavírus-járványt tematizáló kiállításon egy kulturális központban, amely a járvány elején ideiglenes kórházként működött Vuhanban 2020. december 29-én. Hupej tartomány több mint 11 millió lakosú székvárosában, Vuhanban, amely egy évvel korábban az egész világra kiterjedő koronavírus-járvány gócpontja volt, május óta nem azonosítottak helyben megfertőződött személyeket.
Nyitókép: MTI/EPA/Roman Pilipej

Kiszabadult a koronavírus „hajnaláról” tudósító vlogger

Szabadon engedték Kínában azt a sanghaji vloggert, akit 2020-ban négy év börtönbüntetésre ítéltek azzal a váddal, hogy a koronavírus-járványról tudósított és „hamis információkat” terjesztett.

Csang Csan egykori ügyvéd a vád szerint a Vuhanban kitört koronavírus-járványról kritikus és „hamis tartalmú” riportokat, videókat tett közzé az interneten a városban látottakról, mellyel „viszálykodást szított és bajt kevert”.

A 40 éves Csang egy rövid videóban elmondta, hogy a rendőrség május 13-án, a büntetése letöltésének napján elvitte őt testvére, Csan Csün otthonába.

„Szeretném megköszönni mindenkinek a segítséget és az aggodalmat” – mondta a videóban, melyet Jane Wang, a Csang ügyvédjével kapcsolatban álló, emigrációban élő aktivista tett közzé.

Csang egyike volt azoknak a szabadúszó újságíróknak, akik a közép-kínai Vuhan városába utaztak, miután a kínai kormány 2020 februárjában, a járvány első napjaiban teljes zárlat alá helyezte a várost. Ezek az újságírók a várost körbejárva dokumentálták és tudósítottak a vuhani közéletről, kórházak helyzetéről a járvány elején.

Címlapról ajánljuk
Marco Rossi: Egy hajóban evezünk

Marco Rossi: Egy hajóban evezünk

Este kilenctől Stuttgartban, Skócia ellen játssza harmadik csoportmérkőzését a magyar válogatott a 2024-es Európa-bajnokságon. A továbbjutási remények csak győzelemmel éltethetők tovább. De mire lehet számítani Marco Rossi válogatottjától második stuttgarti mérkőzésén?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.24. hétfő, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanár
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×