eur:
396.14
usd:
368.43
bux:
69852.64
2024. június 19. szerda Gyárfás
A Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet elkövetésének gyanúsítottját szállító jármű érkezését biztosító rendőrök a bazini különleges büntetőbíróságnál 2024. május 18-án. A politikust három nappal korábban Nyitrabányán négy lövéssel életveszélyesen megsebesítette egy 71 éves lévai férfi.
Nyitókép: MTI/EPA/Jakub Gavlák

Kihallgatják Robert Fico támadóját, őrizetbe kerülhet

A szlovák miniszterelnök elleni merénylet elkövetésével vádolt férfit a Specializált Büntetőbíróságra szállították.

Mnt arról az Infostart is beszámolt, Robert Ficóra szerda délután lőtt rá egy 71 éves lévai férfi a kihelyezett kormányülés után Nyitrabányán. Azóta a kormányfőt lőtt sebeivel a besztercebányai Roosevelt kórház intenzív osztályán kezelik, ahová mentőhelikopterrel szállították.

Szombat délelőtt a bazini Speciális Büntetőbíróságra szállították a miniszterelnök gyilkossági kísérletével vádolt férfit – írja a parameter.sk. Az előkészítő bíró dönt az ügyészség vádlott őrizetbe vételére tett javaslatáról. Az őrizetbe vétellel kapcsolatos döntéseket szigorú biztonsági intézkedések kísérik. A bíróság helyiségei zárva vannak a nyilvánosság és a média elől.

A szlovák főügyészség a vádlott, a 71 éves lévai Juraj Cintula őrizetbe vételét javasolja esetleges szökés, valamint bűncselekmény esetleges folytatása miatt. „A bűnüldöző hatóságok mindent megtesznek az ügy alapos kivizsgálásáért és az tettes igazságos megbüntetéséért. Az ügy az előzetes eljárás szakaszában van, amely nem nyilvános, ezért további tájékoztatást egyelőre nem adhatunk” – nyilatkozta Zuzana Drobová, a főügyészség szóvivője.

A férfi ellen különösen súlyos emberölési kísérlet bűntette miatt indult eljárás. Amennyiben bebizonyosodik a bűnössége, a törvény értelmében 25 évtől életfogytig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.19. szerda, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. június 19. 12:44
×
×
×
×