eur:
397.01
usd:
369.61
bux:
70022.97
2024. június 14. péntek Vazul
Nyitókép: Unsplash

Újabb „tankszörnyeteget” villantottak az oroszok – videó

Nem most először bukkan fel ilyen furcsa kinézetű tank az oroszoknál Ukrajnában: először áprilisban, Donbaszban láttak hasonló, kiegészítő páncélzatot viselő harci járművet, aminek azóta egyre furább variánsait észlelik.

Az eredeti "teknőstank" finoman szólva is megrökönyödést keltett a háborús eseményeket követő emberek körében – írja a Portfolio. A jármű kezelőszemélyzete lemondott az orosz tankok sajátosan lapos kialakításából eredő rejtőzködőképességről, sőt, a forgatható lövegtoronyról is annak érdekében, hogy védettebbek legyenek a dróntámadások ellen.

Az első jármű végzete az ismertség lett: civilek fotózkodtak vele, az ukrán erők pedig gyorsan beazonosították a felvételek készítési helyét, a tüzérség pedig hangárostól pusztította el.

Ám a koncepció, úgy néz ki, működik, ugyanis a donbaszi offenzíva során több, hasonlóan átalakított tankot is lehetett látni bevetés közben - írja a lap. Hozzáteszik, úgy néz ki, az oroszok azóta új szintre léptek a poszt-apokaliptikus filmek hangulatát idéző harckocsik készítésében,

a legújabb "teknőstank" ugyanis az extra páncéllemezeken kívül "madárkalitkát", valamint egy páncéltest elé rögzíthető aknamentesítőt is kapott.

A fura, átalakított harci járműről az X-re is került ki videó:

Címlapról ajánljuk

Vitézy Dávid: visszahívott Karácsony Gergely, és elnézést kért

Karácsony Gergely elnézést kért kiszivárgott mondataiért, miszerint lapáttal fogja agyonverni vetélytársát – közölte Vitézy Dávid Facebook-bejegyzésében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.14. péntek, 18:00
Ch. Gáll András az Index főmunkatársa
Dénes Tamás az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×