eur:
390.74
usd:
366.09
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Nyitókép: Abstract Aerial Art/Getty Images

Halálos áldozata is van az amerikai viharnak

Az Egyesült Államok déli államaiban több helyen villámáradások miatt adtak ki riasztást.

Mississippi államban egy ember meghalt, továbbá több épület összeomlott a viharokban, amelyek már kedden is okoztak károkat.

A Louisiana állambeli Slidell-ben a hatóságok szerint tíz ember vittek kórházba. A rendőrség közölte, hogy a New Orleans közeli településen többeket kellett kimenekíteni az esőzések miatt kialakult áradásból, de veszélyt jelentettek a kidőlő fák és leszakadó villanyvezetékek is.

Louisiana állam tucatnyi iskolakörzetében szünetelt a tanítást, az állam két nagy egyetemén internetes oktatásra tértek át a szélsőséges időjárás miatt. New Orleans városára kevesebb, mint 10 óra alatt több mint 150 milliméter eső zúdult, míg Laplace településen csaknem 300 milliméter esett.

Texas keleti részén a nagy mennyiségű víz egy települést szárazföldön megközelíthetetlenné tett. Kirbyville területén többeket kellett a vízből kimenteni. A villámárvizek otthonokban és üzletekben tettek károkat. Houston közelében tornádó is kialakult.

Nyugat-Virginia és Ohio államok egyes részeire áradásokat okozó esőt és viharokat jeleztek csütörtökre a meteorológusok.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×