eur:
389.41
usd:
363.39
bux:
68177.86
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
A Republikánus Párt elnökjelöltségére pályázó Donald Trump volt amerikai elnök beszédet mond a Nemzetközi Kamionsofőr Testvériség (International Brotherhood of Teamsters) szakszervezet washingtoni székházában 2024. január 31-én. Az elnökválasztást november 5-én tartják az Egyesült Államokban.
Nyitókép: MTI/AP/Andrew Harnik

Egyelőre nem foglalják le Trump ingatlanjait

A volt elnök befizette a csökkentett összegű óvadékot.

Kifizette a 175 millió dolláros büntetését kötvényben Donald Trump, így átmenetileg nem foglalják le ingatlanjait, köztük a mar-a-lagói birtokát sem, írja a Telex a BBC News cikkére hivatkozva. A volt amerikai elnök büntetését a múlt héten csökkentette egy New York-i bíró, eredetileg 464 millió dollárt kellett volna kifizetnie.

Így, hogy Trump befizette a csökkentett összegű óvadékot, késlelteti a csalás miatt hozott ítélet végrehajtását, és a vagyonát is megvédi, amíg tart a fellebbezés. Trump ügyvédei korábban azt állították, hogy a család nem tudja kifizetni a büntetést, mert nem találtak olyan pénzügyi társaságot, amelyik egy ekkora értékű kötvényt biztosított volna nekik.

Ahogy azt korábban megírtuk, a volt elnök, valamint családtagjai és cége ellen üzleti visszaélés miatt indult polgári per. Februárban a bíróság kimondta: Trump csalással felemelte az eladásra szánt ingatlanjai értékét. A politikus tagadja a jogsértést, és azt állítja, hogy az ügy a demokrata ügyész politikai boszorkányüldözése.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×