eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Izraeli harcjármű a Gázai övezet határának térségében, Dél-Izraelben 2024. január 17-én. A Hamász palesztin iszlamista szervezet fegyveresei október 7-én támadást indítottak Izrael ellen, az izraeli haderő pedig válaszul légi és szárazföldi hadműveleteket hajt végre a Gázai övezetben.
Nyitókép: MTI/AP/Ohad Zwigenberg

Így számolja fel az izraeli hadsereg a Hamász alagútrendszerét - videó

Elit kommandósokra bízták az akciót. A több mint 11 kilométer hosszú járatból másfél kilométert omlasztottak be irányított robbantással.

A Hamász alagútrendszerének egy több mint másfél kilométeres szakaszát robbantották be az izraeli hadsereg elit kommandósai. Az akcióban a hírhedt Yahalom egység tagjai vettek részt, kiegészítve a 162. hadosztály mérnökeivel − írja a vg.hu.

Az alábbi videónak a második felében látható a pillanat, amikor a tűzszerészek aktiválják az alagútban elhelyezett robbanószereket.

Az izraeli hadsereg közleménye szerint a beomlasztott járat egy összekötő folyosó volt a Hamász terroristái számára Gáza város északi és déli része között – írta meg a New York Post.

A most felfedezett több mint 11 kilométer hosszú alagútrendszer az eddigi legnagyobb ilyen létesítmény, amit Gáza alatt megtaláltak.

Az eddigi leghosszabb összefüggő járat 4 kilométer hosszú volt. Ennek az alagútnak megsemmisítése nagyjából három hónapba telt az IDF-nek. A járatokat robbantásokkal és betonnal zárták le. Arról nem nyilatkoztak, hogy a most megtalált, 11 kilométeres járat elzárása mennyi időt vesz majd igénybe.

Az IDF azt is közölte, hogy a Hamász alagútrendszerének legalább a 40 százalékát megsemmisítették már. A robbantások és a beton mellett légi csapásokkal és a Földközi-tengerből szivattyúzott vízzel is küzdenek a járatok megszüntetéséért.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×