eur:
389.58
usd:
363.24
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Palesztin férfiak elszállítják az ENSZ palesztin menekülteket segítő ügynöksége (UNRWA) által kiosztott, lisztet tartalmazó zsákokat a Gázai övezet déli részén lévő Rafahban 2024. január 28-án. Az izraeli hatóságok korábbi tájékoztatása szerint a UNRWA tizenkét munkatársa részt vett a Hamász terrorszervezet izraeli célpontok elleni október 7-i támadásában. A segélymunkásokkal kapcsolatos hírre több ország, köztük Hollandia, Nagy-Britannia, Németország és az Egyesült Államok felfüggesztette az ügynökségnek szánt segélyeket.
Nyitókép: MTI/EPA/Haiszam Imad

Gázában kifosztottak egy segélykonvojt, melyet előzőleg az IDF visszafordított

Visszafordított az izraeli hadsereg egy a Gázai övezet északi részébe tartó segélykonvojt, melyet ezt követően "elkeseredett emberek tömege kifosztott" - közölte kedden az ENSZ Élelmezési Világprogramja.

A szervezet részéről elmondták, hetek óta a mostani volt az első, a térséget célzó segélyszállítmány, melyet végül Vádi Gáza ellenőrzőpontjánál fordítottak vissza a katonák. A konvojt a visszaúton megállították és összesen mintegy 200 tonnányi élelmiszert vittek el - áll a közleményben.

Carl Skau, a WFP igazgató-helyettese leszögezte, hogy a kudarc ellenére mindent megtesznek annak érdekében, hogy segélyszállítmányokat juttassanak el a rászorulókhoz. Skau emellett felhívta a figyelmet arra, hogy bár az utóbbi időben légi úton is juttattak célba segélyeket, ezt "a végső megoldásnak" nevezte, mellyel szerinte nem lehet küzdeni az éhínség ellen.

"Szükségünk van olyan átkelőpontokra, melyek Gáza északi részébe vezetnek, hogy elegendő élelmiszert szállíthassunk mintegy félmilliónyi, szükséget szenvedő embernek" - szögezte le.

Jordánia kedden közölte, hogy a gázaiak segélyezésére az eddigi legnagyobb élelmiszerszállítmányt juttatta célba légi úton, együttműködésben az Egyesült Államokkal, Franciaországgal és Egyiptommal. Az ejtőernyővel célba juttatott csomagok a WFP által biztosított élelmiszersegélyeket is tartalmaztak.

A címlapkép illusztráció

Címlapról ajánljuk

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×