eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Vlagyimir Putyin orosz elnök beszél az orosz parlament két háza előtt tartott évértékelőjén a moszkvai Gosztiny Dvorban 2024. február 29-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Szergej Ilnyickij

Agrárrekordokról számolt be Vlagyimir Putyin

"Ilyen eredményei még soha nem voltak az agráripari komplexumnak az országban, talán még a cári Oroszországban sem."

Oroszország a mezőgazdasági kivitele alapján a világ negyedik helyére lépett, amire még nem volt példa - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök a Sztavropoli területen lévő Szolnyecsnodolszkban egy agrárszakemberekkel kedden megtartott találkozón.

"Az agrártermékek exportjában a negyedik ország lettünk a világon, búzában pedig az első a világon. A bevételek összesen 43,5 milliárd dollárt tettek ki a külpiaci értékesítésben. A világelsők között vagyunk a hústermelésben is" - hangsúlyozta az államfő.

Ilyen eredményei még soha nem voltak az agráripari komplexumnak az országban, talán még a cári Oroszországban sem - tette hozzá.

Putyin rámutatott, hogy Oroszország az elmúlt két évben rekordszintű gabonatermést ért el: 2022-ben 157 millió, 2023-ban pedig a 147 millió tonnát.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×