eur:
393.14
usd:
366.88
bux:
66559.84
2024. április 25. csütörtök Márk
Szilágyi Liliána a riói nyári olimpia női 200 méteres pillangóúszásának elődöntője után a Rio de Janeiró-i olimpia Uszodában 2016. augusztus 9-én. Szilágyi a tizedik helyen zárt.
Nyitókép: MTI/EPA/Esteban Biba

Mexikóban kezdett új életet Szilágyi Liliána

Számos fotót, videót posztolt a közép-amerikai országból.

Mexikóban kezdett új életet az Európa-bajnoki ezüstérmes korábbi úszónő, Szilágyi Liliána, aki 2021 végén testi, lelki és szexuális bántalmazással vádolta meg édesapját. Miközben idehaza nemrég lezárták a Szilágyi Zoltán által válaszul indított – egyik – becsületsértési pert, a visszavonult sportolónő Budapesttől több mint 9500 kilométerre lelte meg a boldogságot.

„Liliána Mexikóban él és dolgozik, ez nem titok” – mondta Keviczki István, a 27 éves olimpikon ügyvédje. S valóban, Liliána nem rejti véka alá, hogy hosszabb időre, tartósan itthagyta Magyarországot, közösségi oldalán az elmúlt hetekben számos fotót, videót posztolt a közép-amerikai országból.

Hogy mivel foglalkozik pontosan, azt nem tudni, annyi biztos, hogy Instagram-oldalán jógaoktatóként és szabadúszó modellként utal magára. Feltűnő az is, hogy a fotókon nem látható vőlegénye, Zsombor – úgy tudjuk, nélküle indult útnak, ami persze nem jelenti szükségszerűen azt, hogy a kapcsolatuk is véget ért volna − írja a sportal.blikk.hu.

Dr. Makai Gábor klinikai szakpszichológus arról beszélt, a környezetváltozás rövidtávon sokszor segítség, de fontos kiemelni, hogy a traumákon csak a feldolgozásuk révén lehet felülkerekedni.

„Minden olyan abnormális helyzet, ami sebeket ejt rajtunk, nyomot hagy bennünk, azt traumának hívjuk. Ezek elől nem lehet elmenekülni, ha a traumatikus esemény feldolgozása nem történik meg, előbb vagy utóbb újra felüti a fejét. Az is igaz ugyanakkor, hogy sok esetben a költözés, életmódváltás valóban tud segíteni. Érthető, ha valaki szeretne tiszta lappal új életet kezdeni és kiszakadni a hétköznapokból, amelyek adott esetben emlékeztetik a traumákra. A fizikai távolság hozhat valamifajta megnyugvást, feszültségcsökkenést, de ha a trauma nem kerül feldolgozásra – amihez mindenképpen érdemes segítséget kérni –, mindegy, hogy földrajzilag hol vagyunk” – véli a szakember.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Liliana? (@lilianaszilagyi) által megosztott bejegyzés

Miközben Liliána – aki korábban maga is hangsúlyozta a terápia fontosságát – most új környezetben igyekszik túllépni a múlt szörnyűségein, idehaza még nem ültek el teljesen a kiállása által keltett jogi hullámok. Bár a rendőrség a kijelentéseit vizsgáló nyomozást decemberben elévülésre hivatkozva befejezte, a Szilágyi Zoltán által indított eljárások még nem zárultak le teljesen. Igaz, úgy tűnik, már a lányát beperlő úszó, klubvezető, ügyvéd édesapja sem gondolja komolyan, hogy a bíróságon elégtételt vesz Liliánán.

„Az egyik becsületsértési eljárásban valóban született egy elsőfokú megszüntető végzés, mivel nem jelent meg a legutóbbi tárgyaláson a vádat képviselő édesapa. De van egy másik becsületsértés, kegyeletsértés miatt indított ügy is, ami még nem zárult le, mivel két feljelentés történt” – momdta Keviczki István.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×